Ce-şi doresc victimele de la «Colectiv» pentru noul an

Ultima actualizare:
Cătălin a scăpat de  bandajele de pe mâini,  Sanda, însă, nu
Cătălin a scăpat de bandajele de pe mâini, Sanda, însă, nu

Au trecut prin iad în seara zilei de 30 octombrie, când focul a izbucnit în clubul “Colectiv”. Acum, atât el, cât şi soţia lui se refac. Cătălin Scânteie (36 de ani) spune că îşi doreşte de la 2016 să scape de durerile pe care i le dau arsurile de pe spate şi mâini.

În a doua zi din noul an, chitaristul trupei “Hatemode” a mărturisit că îşi doreşte să scape “măcar de 30% din urmele arsurilor şi de dureri, înţepături şi mâncărimi”. Cătălin Scânteie a publicat pe contul său de Facebook şi câteva fotografii foarte dure, cu arsurile pe care le are pe spate şi pe mâini, spunând că soţia sa, Sanda, care a fost cu el în “Colectiv”, are răni mai grave. “Sunt doar arsurile mele. Din păcate, la ea, starea de sănătate este mult mai delicată, astfel că e posibil să sufere o nouă intervenţie chirurgicală”, a scris Cătălin.Tânărul spune că suferinţa lor nu s-a încheiat. Din contră, mai au mult de tras până la recuperarea totală. “Nu mai avem termoreglare, simţim până şi cel mai mic frig îngheţându-ne mâinile aproape instant. Nu ne mai putem folosi de ele cum o făceam cândva şi, uneori, la cele mai mici atingeri de suprafeţe tăioase, margini, colţuri, durerea este insuportabilă. Plus că impactul lasă în urmă, destul de des, răni sau băşici dureroase care acumulează apa din organism”, mai spune chitaristul de la “Hatemode”. Acesta le explică prietenilor de pe Facebook că arsurile lor nu au fost unele simple. “La noi, dar şi la alţi supravieţuitori din «Colectiv», repararea mâinilor a constat în grefe de piele, prelevate de pe picioare. Alte dureri au existat şi acolo unde, de la cea mai mică formă de scărpinare, apăreau şi încă apar semne sau ţâşneşte sângele. Viaţa noastră s-a schimbat mult după 30 octombrie, şi, din păcate, nu doar fizic, ci şi psihic”, mărturiseşte Cătălin Scânteie.

Cătălin este unul dintre răniţii care au fost salvaţi de Claudiu Petre, tânărul care a murit în incendiu şi care a fost căutat de familie şi prieteni prin toate spitalele, până l-au găsit la morgă. “Sunt unul dintre cei salvaţi de Claudiu! Am fost tras de mâini şi de geacă... şi probabil printre ultimii scoşi în viaţă din «Colectiv»”, a spus Cătălin, când încă era internat în spital. În tragedia de la “Colectiv” au murit 63 de oameni, iar peste 150 au fost răniţi.

Soţii Scânteie au stat o lună în spital

Focul din “Colectiv”  a izbucnit din cauza  unor artificii
Focul din “Colectiv” a izbucnit din cauza unor artificii

Cătălin şi Sanda (38 de ani) sunt căsătoriţi din 2000 şi au împreună un băiat de 12 ani. În seara tragediei, ei ar fi vrut să-l ia şi pe fiul lor la concert, puştiul fiind pasionat de muzica rock. Din fericire, nu s-a întâmplat aşa. Soţii Scânteie au suferit arsuri pe mâini şi pe partea superioară a corpului. Cătălin a fost externat din spital la o lună de la tragedie, iar Sanda, câteva zile mai târziu.

Un colonel susţine că incendiul din club a fost provocat de o mână criminală

Focul din “Colectiv”  a izbucnit din cauza  unor artificii
Focul din “Colectiv” a izbucnit din cauza unor artificii

În rechizitoriul cazului “Colectiv”, anchetatorii DNA au introdus stenogramele unei convorbiri telefonice între colonelul Ştefan Enache, angajat al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi transferat din 1991 în cadrul Secretariatului General al Guvernului, şi primarul PSD din Năvodari, Nicolae Matei. În acea discuţie, colonelul susţine că ştie din sursă sigură faptul că incediul din “Colectiv” a fost provocat de o mână criminală. Iată dialogul dintre cei doi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hagi jpg
image
image
image
image
image
image
orase din romania colaj pixabay jpg
rujeola jpg
poza jpg
Elizabeth Krohn jpg
furtuni ploi jpeg
geoffrey kitchen facebook turbulente mort jpg
sibiu destinatia anului jpg
prices in greece store jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net