Ce preţuri aberante sunt în magazine!

Ultima actualizare:

    În magazine, fructele  exotice se vând la  preţuri mai mici decât  cele româneşti
În magazine, fructele exotice se vând la preţuri mai mici decât cele româneşti

A început nebunia de Sărbători! Supermarket-urile sunt pline de marfă, dar şi de cumpărători. Românii iau cantităţi impresionante de mâncare şi băutură, provizii pentru Crăciun. Mulţi nu se uită la preţuri când vine vorba de un festin adevărat. Altfel, ar avea un şoc dacă ar vedea că sunt mai ieftine vinul decât strugurii şi berea decât apa.

Magazinele sunt pline de mărfuri, de la cele tradiţionale româneşti până la cele mai exotice şi necunoscute produse. Românii cască gura la nuci de cocos, lychee sau kaki. “Ce-or fi astea? Cum se mănâncă?”, se întreabă o bătrânică mai curioasă. “Lasă că tot merele noastre sunt mai bune”, spune ea şi se îndreaptă spre raionul de fructe româneşti. Surpriză! Un kilogram de mere golden româneşti costă 3,29 lei/kg şi “bot de iepure” - 5,99 lei/kg, în timp ce portocalele, care vin din ţările calde, costă 2,99 lei/kg, iar ananasul e 4,99 lei/kg. Perele sunt 7,49 lei/kg, iar lychee costă 6,30 lei/kg. Nucile de cocos sunt în aceeaşi situaţie: vin de peste mări şi ţări şi se vând la 3,27 lei/bucata, iar nucile noastre sunt 25 de lei/kg în coajă şi 34,99 lei/kg miezul.

Şi exemplele pot continua şi la alte raioane. Carnea de pui (11,12 lei/kg) este mai ieftină decât ciupercile (11,99 lei/kg), iar vinul (5,85 lei/0,75 ml) este mai ieftin decât strugurii (9,49 lei/kg). “Ce preţuri sunt astea? Suntem nebuni? Cum să coste apa plată cât berea? Ce facem acum, ne apucăm să bem alcool că e mai ieftin?”, spunea Maria Huţan, o pensionară din cartierul Titan, în faţa rafturilor din supermarket. Într-adevăr, preţurile sunt apropiate: o sticlă de 500 ml de apă plată costă 1,64 lei, iar doza de bere este 1,69 lei. Brânza este mai scumpă decât carnea. Telemeaua costă 19 lei/kg, brânza de burduf 28 lei/kg, iar pulpa de porc 12,50 lei/kg. Lista poate continua cu măslinele: cele cu  sâmbure sunt 9,37 lei/500 gr, iar cele umplute cu ardei,  11,99 lei/400 gr.

Apa plată costă cât berea, iar merele româneşti sunt mai scumpe decât portocalele aduse de la mii de kilometri
Apa plată costă cât berea, iar merele româneşti sunt mai scumpe decât portocalele aduse de la mii de kilometri

Iată dovada preţurilor aberante
Iată dovada preţurilor aberante

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0875101574 jpg
image
image
image
image
image
image
ceai rozmarin jpg
document pentru pensie jpg
image png
cutremur ialomita slobozia 2 noiembrie 2023 18867841 jpg
loterie jpg
Vitamine pentru piele jpg
pana pasare huia colaj captura video jpg
Salonul Auto Beijing, Xpeng, foto Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net