Cât de justificată este tendința românilor de a-și deschide firme în Bulgaria? (P)

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bulgaria nu este doar țara vecină cu România, care are o populație de peste 7 milioane de locuitori răspândită pe o suprafață de 110.879 km2, ci și mediul de afaceri spre care își îndreaptă tot mai mulți investitori români atenția datorită avantajelor deschiderii unei firme în țara vecină în comparație cu țara noastră.

Considerat de către mulți drept paradisul fiscal al Europei datorită măsurilor fiscale foarte avantajoase pentru antreprenori, țara atrage investiții din toate colțurile continentului, impozitul pe profit de doar 10% și un impozit pe dividente de 5%  fiind principalele motive pentru care aceștia decid să deschidă firme în Bulgaria. La acestea se adaugă salariile mai mici decât în România, chiriile și imobile având și ele un preț mai mic decât la noi în țară, iar benzina și motorina sunt cele mai ieftine din Europa. Dacă aveți nevoie de un contabil international în Bulgaria, veți plăti jumatate din suma pe care o plătiți pentru aceleași servicii în România. Cum toate aceste plăți trebuiesc făcute lunar, chiar și numai prin aceste avantaje colaterale afacerii pe care o întreprindeți, sumele cu care rămâneți în buzunar vor crește constant în comparație cu situația în care ați avea aceeași afacere în România. 

În Bulgaria, sectorul privat produce peste 80% din PIB (produsul intern brut), cele mai bine dezvoltate sectoare ale economiei fiind industria grea, ingineria energetică, agricultura și turismul, toate bazându-se pe resurse disponibile local. Dacă deschideți o linie de producție în Bulgaria și veți efectua tranzacții intracomunitare, TVA este zero.  La toate acestea adăugați un cumul de taxe pe salariu de doar 47.7%  (în România este de aproximativ 90%) și faptul ca asigurările sociale sunt de doar 20.5%  și veți întelege de ce atât de mulți români preferă să își deschidă firme în statul vecin.

simeon stalpnicul png

Pentru a va înființa o firmă în Bulgaria, dacă apelați la o firmă care întermediază astfel de servicii, vă costă doar 285 de euro ( în această suma fiind inclus comisionul firmei care se  ocupă de toate demersurile pentru a vă inființa firma) crearea unui SRL neplătitor de TVA (aceasta presupune să nu aveți o cifră de afaceri mai mare de 25000 euro pe an) cu asociat unic - persoană fizică. La inființarea firmei aveți nevoie de următoarele acte: denumirea firmei cu litere latine, domeniile de activitate făra cod CAEN, valoarea capitalului social (minim 2 leva, echivalentului unui euro), structura - de exemplu - asociat unic - o persoană fizică, cartea de identitate scanată, nefiind nevoie să cunoasteți codurile CAEN din Bulgaria. Nu există costuri suplimentare dacă adăugați mai multe activități, asa că puteți să enumerați în acte toate domeniile de activitate pe care credeți că la un moment dat le-ați putea realiza.

simeon stalpnicul png

În cazul în care doriți să înmatriculați una sau mai multe mașini în țara vecină, faptul că aveți firma deschisă în Bulgaria va da dreptul de cumpărare și înmatriculare autovehicule. Un alt lucru avantajos în Bulgaria este ca mai multe firme pot să aibă același sediu social. Apelând la o firmă care intermediază inființarea de firme în Bulgaria, puteți beneficia gratuit de un astfel de sediu pentru firma pe care o creați.Firmele din Bulgaria nu sunt obligate să depună declaratii fiscale trimestriale, ci doar o declarație anuală de impozit pe profit, care are ca termen data de 31 martie a anului următor.Specialiștii susțin că e mai ieftin să deschideți o firmă noua în țara vecină decât să relocați una existentă din România în Bulgaria. Acestea sunt doar câteva din argumentele pentru care tot mai mulți investitori din România decid să își înființeze firme în Bulgaria. Indiferent dacă veți decide să vă înființați o firmă la noi sau în țara vecină, e foarte important să respectați legile în vigoare pentru a nu vă crea singuri probleme inutile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net