Când vine Sfârşitul Lumii şi cum va arăta acesta? Răspunsuri la întrebări care chinuiesc omenirea

Ultima actualizare:
Dezbatere Sfarsitul Lumii - adevarul.ro
Dezbatere Sfarsitul Lumii - adevarul.ro

Se apropie Sfârşitul Lumii? Ar trebuie să ne îngrijorăm? Cine are de câştigat din mediatizarea unui eveniment care îngrozeşte omenirea? Ce ne aşteaptă de fapt în viitor? Aceste întrebări au stat la baza unei dezbateri găzduite de site-ul adevarul.ro, la care au participat preotul Eugen Tănăsescu, antropologul Alexandru Bălăşescu, cercetătorul Adrian Şonka şi istoricul Tudor Sălăgean.

Cea mai recentă dată a Sfârşitului Lumii este cea interpretată de mitologia vikingilor, potrivit cărora ar urma să vină pe 22 februarie. Nimic adevărat, spun specialiştii.

"Nu există un sfârşit al lumii, este o interpretare forţată care se dă Apocalipsei. Este un produs de marketing care vinde. Prind mai mult ştirile cu violenţe, şoc, groază. Oamenii sunt speriaţi când aud de sfârşitul lumii pentru că e şi un sfârşit propriu. Cei se simt vinovaţi sunt speriaţi, mulţi nu se simt pregătiţi pentru a da ochii cu judecata, iar alţii simt durere când se gândesc că nu mai pot avea anumite plăceri.

Oamenii devin atenţi, caută soluţii. Există semn, o adevărată carte intitulată Apocalipsa, oamenii trăiesc Apocalipsa imediat, visceral şi încep să apară profitorii de Apocalipsă. Intuiesc piaţa, îmi amintesc de un pastor care a anunţat că vine Apocalipsa pe 21 mai şi a făcut un milion de dolari pe treaba asta.

Se tot fac calcule, înainte erau făcute din considerente teologice. Se scrie Iisus vine, se referă la sfârşitul personal care este iminent. Există un sfârşit pentru noi toţi când vom pleca de aici, apoi vom reînvia când va veni Iisus. Cifra 666 are o interpretare, a fost asociată unor obiecte sau personalităţi, există părinţi care văd în numărul aceasta un sistem", susţine preotul Eugen Tănăsescu.

"Cea mai amuzantă prezicere a fost pe la 1200 când adventiştii au ieşit îmbrăcaţi în haine albe şi îl aşteptau pe case pe Hristos. Avem o ciclicitate de 1000 de ani, cam aşa, e de fapt perioada de război duhovnicesc, cu răul din fiecare zi. Sunt şanse slabe să se întâmple sfârşitul în timpul vieţii noastre", a mai spus părintele în timpul debaterii de la adevarul.ro.


    Dezbatere Sfarsitul Lumii - adevarul.ro
Dezbatere Sfarsitul Lumii - adevarul.ro

La rândul său, Alexandru Bălăşescu afirmă că teama de Apocalipsă este explicabilă. "E o frică care vine din percepţia ciclicităţii timpului. Cu fiecare ciclu un univers moare. Acest tip de ciclicitate i-a făcut pe oameni să refleceteze şi să transpună acest lucru în religie. În cele politeiste, după un sfârşit urmează un nou început. Cele monoteiste au introdus Apocalipsa, în opinia mea ţine de începutul unei alte percepţii. În momentul în care autoritatea asupra lumii se mută de la o multitudine de zei la unul singur este mult mai uşor de a impune mai multe reguli.

Totdeauna există o iminenţă a sfârşitului, am vorbit în ultimii ani de patru ori despre asta. Cu acceleratorul de particule, în 2012, atunci când în SUA existau şi ghiduri de supravieţuire. Dacă Apocalipsa va avea loc aşa cum este ea stipulată noi nu vom afla niciodată.

Fiecare produs legat de Apocalipsă sau nu este marketizat, aduce o salvare, la fel şi marketizarea Apocalipsei care aduce mulţi bani pe moment. S-au vândut foarte multe buncăre în jurul anului 2000. S-au vândut conserve, generatoare electrice, nu am studiat obiectele puse în vânzare în apropierea sfârşitului lumii.

Vreau să fac o distincţie între alegoria sfârşitului, sunt de acord într-o anumită interpretare cu preotul Tănăsescu, la iubire, distincţia trebuie făcută între asta şi faptul că la zece ani se conturează un alt sfârşit al lumii.

Războiul...omenirea nu a avut nicio zi de pace. E o stare naturală a umanităţii, pe lângă pierderi şi distrugeri aduce şi progres. Ne-am preocupat de sfârşitul anului din 2000 că era interpretat în Biblie".

"Din punct de vedere al astronomiei, statistic vorbind, în timp ce discutam un asteroid a intrat în atmosfera terestră. S-a dezintegrat, nu îl vedem. Mulţi asteroizi au o traiectorie care se intersectează cu cea a Pământului. Oamenii au avut în ultimul timp preziceri cu asteroizi şi comete. Asta se vinde de obicei. În fiecare zi trec asteroizi pe lângă Pământ şi se întâmplă să cadă aici", a spus Adrian Şonka.

Istoricul Tudor Sălăgean şi-a exprima convingerea că astfel de date ale Sfârşitului Lumii vor mai apărea. "În toate culturile există un sfârşit al lumii, mai apropiat sau nu. În spaţiul românesc, cea mai celebră predicţie apocaliptică, în 1627, aparţine unui profesor. Sfârşitul lumii ar urma în 2684, după interpretarea acestuia, 1694 ar fi fost anul începutului ulimului mileniu", a spus el.

Mai multe amănunte despre dezbaterea privind Sfârşitul Lumii, aici.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net