Bugetarii vor primi tichete de vacanţă, de la 1 iulie

Ultima actualizare:

    Proiectul care prevede  acordarea voucherelor  de vacanţă se va afla  în consultare publică,  până la 7 iunie
Proiectul care prevede acordarea voucherelor de vacanţă se va afla în consultare publică, până la 7 iunie

Veste bună pentru cei 1,2 milioane de angajaţi ai statului! Ministerul Turismului a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, potrivit căruia bugetarii vor primi, de la 1 iulie, tichete de vacanţă. Iată cum vor fi acordate acestea!

În primul rând, trebuie menţionat faptul că toţi salariaţii din sistemul public vor beneficia, anual, de un tichet de vacanţă, egal cu valoarea salariului minim brut, potrivit Agerpres.Tichetele de vacanţă vor fi emise pe suport electronic şi pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominală a tichetelor acordate de către angajator.De asemenea, voucherele pot fi utilizate doar pentru achiziţionarea de servicii turistice în unităţile afiliate.

Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanţă pe suport de hârtie pot fi multiplu de 10 lei, până la 100 lei, „valoare nominală maximă pe voucher”, iar plafonul maxim cumulat al comisionului perceput de la angajator şi unitatea afiliată, de către unităţile emitente, este de maximum 1% din valoarea voucherului de vacanţă.În ceea ce priveşte contravenţiile suportate de către cei care nu respectă prevederile legale prevăzute în OUG nr. 8/2009, proiectul de modificare şi completare precizează că acceptarea de către unitatea afiliată de vouchere de vacanţă de la alte persoane decât titularul tichetului se va sancţiona cu 4 până la 7 puncte de amendă.Un punct de amendă este echivalent cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată (1.450 lei) stabilit în condiţiile legii.


    Aşa vor arăta  tichetele  de vacanţă
Aşa vor arăta tichetele de vacanţă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net