Bonuri de benzină şpagă pentru profu’

Ultima actualizare:

    Profesorul a fost dus la audieri de un poliţist de la Direcţia Generală Anticorupţie Foto: Laura Petrescu
Profesorul a fost dus la audieri de un poliţist de la Direcţia Generală Anticorupţie Foto: Laura Petrescu

Nu voia bani sau vacanţe de lux, ci bonuri de benzină. Asta le cerea studenţilor un profesor universitar din Ploieşti ca să le dea notă de trecere la examene. Cineva l-a turnat, astfel că omul a ajuns pe mâna autorităţilor.

Carburantul e scump, astfel că plimbările gratis sunt binevenite. Aşa şi-a spus şi Ioan Dan Grigoraş, conferenţiar dr. ing. la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, care s-a gândit că cea mai bună şpagă pentru el sunt cât mai multe bonuri de benzină. Potrivit anchetatorilor, profesorul a pus la cale un plan foarte bine pus la punct, astfel încât neregulie să nu iasă la iveală. 

Timp de un an, în perioada ianuarie 2015 – ianuarie 2016, acesta a cerut şi primit, de la 21 de studenţi şi masteranzi, bonuri valorice pentru carburant cu valori cuprinse între 200 – 750 lei. În schimbul lor, tinerii erau asiguraţi că vor trece la examene, iar lucrările de  disertaţie vor fi avizate. Bonurile erau cumpărate, la îndrumarea profesorului, de la o anumită benzinărie din Ploieşti şi erau emise pe numele unei firme la care acesta era asociat şi administrator. Pentru a ascunde provenienţa bonurilor valorice, operaţiunile financiare nereale erau înregistrate în contabilitatea societăţii cu scopul diminuării bazei impozabile şi deducerii TVA, prejudiciul rezultat fiind de aproximativ 8.800 lei. 

Acum, profesorul este sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile şi are interzis să-şi exercite profesia. În plus, cei 21 de studenţi sunt acuzaţi de dare de mită şi riscă puşcăria.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net