BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie

Ultima actualizare:

    BAC 2015 Rezolvare subiecte Istoriefoto: adevarul.ro
BAC 2015 Rezolvare subiecte Istoriefoto: adevarul.ro

BAC 2015 - Rezolvare subiecte Istorie. Absolvenții claselor a XII-a au susținut azi proba la Istorie, dacă profilul liceului lor a fost unul uman. Click.ro vă prezintă cum trebuiau rezolvate subiectele.

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - Astăzi la ora 9, elevii care susțin Bacalaureatul au avut de rezolvat subiectele la Istorie. Timpul de lucru a fost de 2 ore.

Bac 2015 Rezolvare Subiecte Istorie
Bac 2015 Rezolvare Subiecte Istorie

Bac 2015 Rezolvare Subiecte Istorie
Bac 2015 Rezolvare Subiecte Istorie

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie din toți anii

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - subiecte Istorie din 2014 - AICI

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - rezolvări subiecte Istorie din 2014 - AICI

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - subiecte Istorie din 2013 - AICI

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - rezolvări subiecte Istorie din 2013 - AICI

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - subiecte Istorie din 2012 - AICI

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - rezolvări subiecte Istorie din 2012 - AICI

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - subiecte Istorie din 2011 - AICI

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - rezolvări subiecte Istorie din 2011 - AICI

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - subiecte Istorie din 2010 - AICI

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - rezolvări subiecte Istorie din 2010 - AICI

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - noi reguli

Bacalaureat 2015 a început pe 8 iunie, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 26 iunie. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse, nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.

Examenul de bacalaureat se va desfăşura doar în sălile în care sunt camere video de supraveghere. Comisiile de bacalaureat judeţene, respectiv cea a municipiului Bucureşti trebuie să se asigure că sunt camere de supraveghere video funcţionale în toate sălile de examen, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

Comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări, verificarea se va face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă.

Dacă se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen va luat măsurile necesare, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen.

BAC 2015. Rezolvare subiecte Istorie - ce subiecte au fost la română

Real Subiectul I: Au avut de analizat un text numit "Trei Generaţii" cu mai multe cerinţe cum ar fi găsirea de sinonime. Subiect II: Un text argumentativ despre importanţa sportului. Subiectul III: De caracterizat un personaj din Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu

Uman Subiectul II: Text argumentativ despre rolul scriitorului în societate Subiectul III: Relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic.

Rezolvare subiecte Română Bacalaureat 2015

REAL  SUBIECTUL I 

1. socoteai - credeai, deştepţi - inteligenţi  

2. fonetic - rostirea împreună a două cuvinte; morfologic - desparte două cuvinte diferite

3. a da viaţă, a-şi lua viaţa, a salva viaţa 4. Tema iubirii 5. Substantivele în vocativ: „Ruxandră” sau „Şerban, Şerban, Şerban”

6. O modalitate de caracterizarea poate fi relaţia dintre cele două personaje sau notaţiile de la început, care denotă o trăsătură, spre exemplu: „stingherită, cu ochii în jos”

7. Aici putem să menţionăm şi alte funcţii ale notaţiilor autorului. În general, notaţiile scenice sunt adresa actorilor, regizorului sau scenografului. În cazul nostru sunt adresate personajelor pentru a reliefa anumite trăsături. Nonverbale - poziţia corpulu, mimică. Pauzele scurte sunt elemente paraverbale. Zgomotul paşilor - elemente referitoare la atitudinea pe care trebuie să o adopte cele două personaje. gestul prin care îi sărută mâinile - sunt elemente nonverbale

8. Prezenţa indicaţiilor scenice, modul de expunere predominant care este reprezentat de dialog. Şi ar fi fost bine să precizeze scena şi dialogul dintre Ruxandra şi Şerban

9. Ei exprimă ideile, dar uită că un text literar înseamnă şi limbaj expresiv. Ei trebuiau să explice rolul figurilor de stil sau al imaginilor artistice sau câmpul semantic predominant. Ideea este evidentă. Şerban încearcă să testeze iubirea Ruxandrei şi Ruxandra îi spune „toată viaţa”, ceea ce însemnă că, pentru el, ea ar fi în stare să suporte orice carenţă a vieţii. Şerban îi spune că „nu, nu toată viaţa”, iar acest schimb de replici dintre cei doi reliefează intensitatea sentimentelor de cele două personaje. Vedeţi şi despre motivul iubirii, că ei stau îmbrăţişaţi. El încearcă să o încurajeze, este uimit de iubirea şi devotamentul ei, dar vrea să o asigure că, fiind un muzicant mare, asta înseamnă că nu o să ducă lângă el o viaţa pllină de adversităţi. Interogaţia artistică alături de enumeraţia „crunţi de lipsuri de sărăcie” ilustrează la nivel artistic o trăsătură a vieţii artistului care este răsplătit uneori chiar prea târziu pentru creaţia lui. Ei au avut de explicat o enumeraţie şi o interograţie retorică. Propoziţia exclamativă denotă siguranţa şi certitudinea cu care îi răspunde fata. Şi punctele de suspensie ar fi putut fi explicate: acestea redau o trăire intensă. Propozţiile sunt foarte scurte la ambii, acestea fiind de regulă eliptice de predicat. Acestea redau trăirile, care, alături de punctele de suspensie, susţin trăirile personajelor. Câmpul semantic predominant ar fi cel al existenţei, al vieţii, „trării”,  „toată viaţa”, „carieră”. Subiectul II Aici trebuiau să aibă o ipoteză clară în care să prefigureze cele două argumente. Aici trebuie să aibă scrise pe ciornă cele două argumente, ipoteza, pentru că dacă nu îţi faci un plan... pot combina cele două argumente Un argument ar fi din punct de vedere fiziologic, că este important pentru sănătate şi, în al doilea rând, şi din punct de vedere psihic. Pentru că un sport, pe lângă faptul că ajută la oxigenarea creierului, îl poate da şi un aplomb, adică sportul te sprijină şi intelectual.

Subiecte Bacalaureat 2015 Română UMAN

Subiectul I: De analizat un text numit "Trei Generaţii", cu mai multe cerinţe, cum ar fi găsirea de sinonime.

Subiectul II: Text argumentativ despre rolul scriitorului în societate Subiectul III: Relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic.  

Profesoara Ecaterina Stanca, pentru adevarul.ro: Subiectele sunt accesibile, destul de uşoare. Mai rar a existat posibilitatea între a opta între perioada clasică (Ion Creangă), perioada interbelică (George Călinescu) şi perioada postbelică (Marin Preda). Paleta este destul de mare. În sfârşit cred că au răsuflat uşuraţi! La primul subiect au totuşi un fragment din genul dramatig, unde ei se aşteptau la poezie. E uşor subiectul, nu pune mari probleme.

Bacalaureat 2015 subiecte Geografie, Fizică, Chimie, Biologie

Edu.ro: Rezultate Bacalaureat 2015 – 66% dintre elevi au promovat

Subiecte Istorie BAC 2015 – Ce exerciții au avut elevii de rezolvat

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net