Aventura evadaţilor din lanul de porumb

Ultima actualizare:

    Click! a scris pe larg  despre fuga deţinuţilor de la  Penitenciarul TichileştiFoto: Vocea Brăilei
Click! a scris pe larg despre fuga deţinuţilor de la Penitenciarul TichileştiFoto: Vocea Brăilei

La două luni de când au fost prinşi, procurorii au refăcut filmul evadării celor trei minori de la Penitenciarul Tichileşti, Brăila. Tinerii au avut parte de o adevărată aventură, timp de două săptămâni, cât au fugit de sutele de gardieni, poliţişti şi jandarmi care-i căutau.

Cei trei minori, Iulian-Bogdan Cantaragiu (16 ani), Andrei-Constantin Adam (17 ani) şi Petru Alexandru Costin (17 ani), plănuiseră de mult să evadeze. Au încercat, mai întâi, să scape când se aflau în arestul IPJ Bacău. Au vrut să-şi facă un tunel prin care să fugă, aşa cum au văzut ei în filme. Au făcut un orificiu în zidul în care era prins caloriferul, însă s-au lăsat păgubaşi când au constatat că zidul era prea gros. Nu au renunţat însă la ideea evadării şi au aşteptat să ajungă la Penitenciarul Tichileşti, unde aveau un plan de rezervă. Să fugă de pe câmpul unde erau scoşi la muncă.

Cu o seară înaintea evadării, Cantaragiu i-a cerut unui coleg de cameră haine groase cu împrumut, ştiind ce avea să urmeze, scrie Vocea Brăilei. Aşa că, la 1 iulie, când agentul care îi supraveghea nu a fost atent, au fugit mâncând pământul şi s-au ascuns într-un lan de porumb. Apoi s-au adăpostit sub un copac impunător, la marginea comunei Cazasu. Însă după câteva ore au fost văzuţi de un localnic şi au trebuit să-şi schimbe ascunzătoarea.

S-au furişat pe străduţe până când au găsit o casă nelocuită. Trei zile au stat aici, timp în care au acoperit ferestrele cu covoare vechi, ca să nu fie văzuţi.

Următoarele trei zile le-au petrecut în cimitirul din sat.

Apoi, au mers noaptea pe câmpuri şi pe marginea drumurilor, până au ajuns în comuna Scorţaru Nou, unde au încercat să se ascundă într-un alt imobil nelocuit. Au spart un geam ca să poată intra, dar nu au stat mult. Au realizat că ar putea fi văzuţi de cineva şi au plecat.

Au vrut să-şi facă tunel în celulă

Au încercat să urmeze cursul râului Buzău, în zona comunei Râmnicelu, fiind convinşi că se deplasează pe cursul râului Siret şi că astfel ajung acasă, în judeţul Bacău. Au fost, însă, observaţi de un cioban care a pornit în urmărirea lor şi a alertat poliţia. S-au ascuns într-un lan de floarea-soarelui, unde Petru Alexandru Costin şi Andrei-Constantin Adam au fost prinşi. Iulian-Bogdan Cantaragiu a reuşit să scape, aşa că aventura lui a continuat.

Flămând, a dat buzna în gospodăria unei femei, dar a fost surprins de aceasta şi gonit. A intrat într-un alt imobil, în timpul nopţii, a furat 300 de lei şi mai multe haine cu care s-a schimbat. A doua zi a furat o bicicletă încercând să părăsească localitatea, însă a fost capturat de poliţişti. Toţi trei au ajuns din nou în spatele gratiilor. Şi cei doi agenţi care trebuiau să îi supravegheze sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net