Au "înfiinţat" ghişeu doar pentru cei cu credite în franci elveţieni

Ultima actualizare:

    La ghişeul acesta se plătesc doar rate în franci. Ghişeul alăturat era destinat persoanelor juridice
La ghişeul acesta se plătesc doar rate în franci. Ghişeul alăturat era destinat persoanelor juridice

Nedumerire printre clienţii unei bănci din Bucureşti, care azi au trecut pragul sucursalei de pe Barbu Văcărescu. La cele două ghişee la care se puteau face plăţi trona câte un afiş: „Casierie persoane juridice” şi „Ghişeu pentru plăţi cu rate credinte în CHF”. „Eu am o rată în lei, unde o plătesc?”, întreabă un client, însă angajaţii se fac că nu aud. Nu au niciun răspuns pentru că nu au nicio soluţie.

Ghişeul destinat plăţilor în franci elveţieni a fost ocupat de Valentin. Pentru tot restul zilei. Bărbatul de 36 de ani îşi achita rata în plăţi succesive de câte 19 bani, în semn de protest pentru faptul că banca nu vine cu o soluţie la criza francilor. Pentru fiecare depunere, casierul întocmeşte o serie de proceduri birocratice şi eliberează câte 4 hârtii (două pentru bancă, două pentru plătitor), care trebuie semnate şi ştampilate, lucru care durează. „În două ore şi jumătate am făcut 50 de depuneri. O să ajung, până la sfârşitul zilei, să achit 25 de franci. Am mai depus aşa în alte patru zile şi mai am. Rata mea e de 483 de franci”, anunţă Valentin. Bărbatul spune că nu a mai întâlnit la nicio sucursală să nu ai posibilitatea de a depune euro sau lei în cont. "Iniţial, am venit cu încă un coleg «de suferinţă» să facem plăţi succesive fiecare la câte un ghişeu. Ei au pus acel afiş pentru a limita boicotul nostru la un singur ghişeu. Dar cel de-al doilea ghişeu era destinat persoanelor juridice, astfel că, cei cu rate în euro, lei sau alte monede nu aveau nicio soluţie", mai spune Valentin.

Reprezentanţii băncii ne-au transmis oficial următoarele: "Respectăm decizia clienților noștri de a efectua plăți în monede de 10 sau 50 de bani și nu limităm numărul de depuneri zilnice. Din contra, am deschis un ghișeu dedicat operațiunilor realizate de către clienții cu credite în CHF și am alocat personal suplimentar pentru a fi în măsură să desfășurăm și celelalte operațiuni din sucursală în condiții normale".

Valentin Beşliu a pichetat azi sucursala Barbu Văcărescu, unde a făcut plăţi succesive de câte 19 bani
Valentin Beşliu a pichetat azi sucursala Barbu Văcărescu, unde a făcut plăţi succesive de câte 19 bani

Valentin Beşliu a depus în cont tot câte 19 bani. Sumă aleasă deloc întâmplător. Prin rotunjire, 19 bani ar fi echivalentul a 0,05 franci, ceea ce înseamnă că el cumpără francul la un curs de 3,8 lei, mult mai mic decât cel afişat azi de BNR (4,128 lei).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tatarusanu CAPTURA TV jpg
image
image
image
image
image
image
Amza Pellea jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
rsz delta dunarii jpg
autobuz stb 336 foto shutterstock
ASPA Arena 26 0 jpg
Kate Middleton jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
galionul San Jose, captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net