Arhiepiscopia Bucureştilor şi programele filantropice

Ultima actualizare:

    Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Cu o lună în urmă, cu prilejul începerii noului an şcolar 2014-2015, Permanenţa Consiliului Eparhial, în colaborare cu parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor s-au implicat prompt într-un program filantropic de un real folos pentru copiii proveniţi din familii sărace sau defavorizate.

La o lună de la începerea anului şcolar, bilanţul programului filantropic precizează că un număr de 537 parohii bucureştene au dăruit ajutoare copiilor săraci din Capitală pentru ca aceştia să nu abandoneze şcoala. Astfel că 7.653 elevi din clasele 0-XII au primit daruri care au constat în manuale şcolare, ghiozdane, stilouri, pixuri şi caiete în  valoare de 238.432,78 lei. De asemenea, în multe cazuri, au fost dăruite acestor copii şi uniforme şcolare, şi îmbrăcăminte.   

La ceas de bilanţ, pentru realizarea acestui program filantropic, Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a binecuvântat şi a felicitat parohiile bucureştene care s-au implicat în acest program, exprimându-şi speranţa că, “prin astfel de acţiuni filantropice, Biserica va reuşi să cultive legături statornice şi o cooperare rodnică între Biserică, familie şi şcoală”.

Puterea exemplului!

În dialogul pe care l-am purtat cu preoţii slujitori din diferite parohii bucureştene şi din ţară am aflat un lucru îmbucurător: multe aşezăminte ortodoxe ajută famiiliile sărace de câte ori este nevoie.

Totodată, generozitatea persoanelor filantropice din aceste parohii ar fi bine să devină un exemplu, să prindă rădăcini în sufletele multor credincioşi evlavioşi, care se roagă şi sunt postitori, dar care trebuie să înveţe şi lecţia milosteniei, aşa cum ne-a îndemnat Mântuitorul Iisus, să dăruim celor nevoiaşi, un ajutor, după posibilităţile noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net