Arestată că a luat 9.600 de euro să pună pile la Bac!

Ultima actualizare:

    Tunde Peter  a fost prinsă în  flagrant când  primea 1.000 de euro
Tunde Peter a fost prinsă în flagrant când primea 1.000 de euro

Relaţiile costă! Asta a spus Tunde Peter, inspector şcolar la Cluj, când a cerut bani de la elevi să le pună o vorbă bună la membrii comisiilor de evaluare la Bac. Şi nu s-a încurcat! A cerut de la cinci copii 9.600 de euro. Nu a apucat însă să se bucure de bani. A fost prinsă în flagrant şi arestată preventiv pentru trafic de influenţă.

Procurorii DNA au avut de lucru şi la ”Bacul picaţilor”. Elevii nu au învăţat nici pentru sesiunea de toamnă, aşa că au preferat să dea şpăgi în stânga şi-n dreapta ca să fie siguri că promovează. Ghinion, însă pentru elevii din Cluj! Inspectorul şcolar adjunct a fost prins în flagrant când primea mită, aşa că înţelegerea a picat, iar funcţionara a ajuns după gratii.

Tunde Peter ceruse în total 9.600 de euro de la cinci elevi, cărora le promisese că prin influenţa pe care o are la profesori-membri în comisiile de evaluare la examen va interveni asupra acestora ca ei să primească note mari şi să promoveze Bacul. Luni însă, inspectorul a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 de euro de la un elev. Banii reprezentau o parte din cei 2.200 de euro pe care copilul trebuia să îi plătească în total.

Elevii au avut  rezultate dezastruoase  şi la Bac-ul de toamnă
Elevii au avut rezultate dezastruoase şi la Bac-ul de toamnă

În urma percheziţiilor făcute în biroul femeii, procurorii DNA au descoperit şi 400 de euro, bancnote inscripţionate cu “MITĂ”, dar şi mai multe documente care ar dovedi implicarea lui Tunde Peter în acte de corupţie. Ea a fost reţinută, marţi seara şi arestată preventiv, ieri, pentru 30 de zile. Avocaţii acesteia au anunţat că vor contesta decizia.

Aproape 80% din elevi au picat examenul

Şi cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat a avut rezultate dezastruoase. Potrivit Ministerului Educaţiei, doar 22,27% din absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului. Din totalul celor 52.389 de candidaţi, au promovat 11.666, respectiv 22,27 %. Cele mai proaste rezultate sunt, conform estimărilor parţiale, în judeţele Ilfov şi Prahova. Rezultatul e cu aproximativ 1% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net