Are în curte o «herghelie» de Dacii

Ultima actualizare:

    Iulian Zaiba şi viitoarea soţie,  lângă o Skoda din colecţieFoto: Arhivă Personală
Iulian Zaiba şi viitoarea soţie, lângă o Skoda din colecţieFoto: Arhivă Personală

Îndrăgostit de maşina naţională! Iulian Zaiba (30 de ani), din Lugoj, intenţionează să deschidă un muzeu al autoturismelor din ţările Europei de Est. El a reuşit să achiziţioneze până acum 30 de maşini, cele mai multe fiind marca Dacia.

Pasiunea pentru Dacii a început încă din copilărie, când familia lui Iulian deţinea o maşină pe care tânărul a primit-o când a împlinit 18 ani şi a obţinut permisul auto. De atunci, numărul maşinilor a tot crescut în curte, dar tânărul caută în continuare alte exemplare ale modelului fabricat în România.

Bordul unei Dacii stârneşte nostalgii în  rândul şoferilor trecuţi de prima tinereţe
Bordul unei Dacii stârneşte nostalgii în rândul şoferilor trecuţi de prima tinereţe

„M-am născut cu Dacia, pentru că aşa era pe vremurile alea, nu prea avea nimeni maşină străină. De fiecare dată când găsesc o maşină veche, care are anumite particularităţi, îmi doresc să o am“, povesteşte tânărul. Treptat, Iulian a luat legătura şi cu alţi pasionaţi. El s-a înscris într-un club şi participă cu maşinile lui la parade, mai ales că jumătate din ele sunt recondiţionate şi funcţionale. Deşi nu este mecanic de meserie, Iulian a învăţat cum să-şi repare autoturismele. „Acum sunt prea multe şi îmi caut colaboratori, pentru că nu mai fac faţă. Eu lucrez într-o multinaţională şi am destul de puţin timp liber“, explică tânărul.

Piesa de rezistenţă din colecţie:  Dacia 102 – Maxi Break
Piesa de rezistenţă din colecţie: Dacia 102 – Maxi Break

Bănăţeanul nu colecţionează doar Dacii. Are mai multe modele de Oltcit, Aro, Lada, Skoda, Moskvich şi altele. Vedeta colecţiei este însă tot o Dacia, un fel de limuzină a mărcii, după cum spune colecţionarul. „Este Dacia 102 - Maxi Break, o maşină cu opt locuri, fabricată în 1987. Destul de rară. Nu ştiu câte exemplare mai sunt în ţară“, se înflăcărează Iulian. Lugojeanul mai are în colecţie şi modele Dacia 1100, Dacia 500 – Lăstun, Dacia Sport ori Dacia Papuc. Pentru colecţia sa, Iulian a străbătut întreaga ţară.

Curtea lui Iulian a devenit neîncăpătoare ca  urmare a numărului mare de automobile
Curtea lui Iulian a devenit neîncăpătoare ca urmare a numărului mare de automobile

“După o Dacia Sport m-am dus la Braşov, după Moskvich am fost la Cluj, iar o Dacia 1100 am luat-o de la Haţeg. La pachet, omul mi-a oferit nu mai puţin de 80 de arcuri originale, plus scaune şi parbrize”, se amuză colecţionarul. Tânărul e decis să deschidă un muzeu al maşinilor din fostele ţări socialiste, deşi acest obiectiv necesită cheltuieli mari. Cei de la Dacia Piteşti chiar au apelat la Iulian pentru a cumpăra o maşină de care aveau nevoie tot pentru deschiderea unui muzeu.

Click! spune

Iulian Zaiba se căsătoreşte în acest an şi a pregătit o nuntă cu totul specială. „Am deja aranjate 12 maşini care vor face parte din «coloana nunţii». Voi face un fel de paradă a maşinilor vechi. Cred că va fi ceva deosebit, iar pentru noi va rămâne o amintire frumoasă“, dezvăluie Iulian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net