Andrei Grigoriu, concurent la "Românii au talent": "Am făcut închisoare, nimeni nu mă angajează"

Ultima actualizare:

    Momentul artistic  care a impresionat  românii şi juriul  vineri searăFoto: Pro TV
Momentul artistic care a impresionat românii şi juriul vineri searăFoto: Pro TV

Andrei Grigoriu a impresionat milioane de români la ultima ediţie a show-ului «Românii au talent» cu o poveste de viaţă care i-a făcut pe membrii juriului să plângă. Click! îţi spune totul despre artistul care a ieşit din închisoare după 11 ani petrecuţi în spatele gratiilor pentru complicitate la crimă.

Este momentul care i-a schimbat, pentru totdeauna, viaţa lui Andrei Grigoriu, un tânăr pe atunci în vârstă de 19 ani. În Timişoara are loc o crimă care-i şochează pe locuitorii oraşului. Pentru 200 de euro, doi indivizi, susţin anchetatorii, i-au tăiat gâtul unei tinere, după care au abandonat-o într-o baltă de sânge.Presa locală a relatat la acea vreme cum s-a petrecut oribila crimă. "Duminică seara, pe când se afla acasă împreună cu mama şi cu mătuşa sa, puţin după ora 23, a fost chemată la interfon, de «Adi», pentru a-i restitui o datorie. Puţin după miezul nopţii, un vecin care a auzit ţipete a coborât şi a găsit-o pe fată cu gâtul tăiat... Imediat toate căile de acces din Timişoara au fost blocate. O maşină suspectă a fost oprită de poliţişti la ieşirea din oraş, pe Calea Şagului, la volan aflându-se Grigoriu Andrei, de 19 ani, din Timişoara... Tânărul le-a spus anchetatorilor că, împreună cu Lungu Constantin, de 20 de ani, zis «Bebe», au căutat-o pe victimă sub pretextul restituirii unei datorii de 200 de euro, dar apoi i-au solicitat fetei alţi bani. Refuzul acesteia a declanşat furia lui Lungu. Bruscată, fata a început să ţipe. Cei doi au încercat să o liniştească şi, pentru că nu au reuşit, în timp ce Andrei a imobilizat-o, Bebe i-a tăiat gâtul şi au abandonat-o”, suna relatarea apărută în presă după crimă. Andrei Grigoriu a fost condamnat la 16 ani de închisoare, iar prietenul lui, Constantin Lungu, la 22 de ani.

15 decembrie 2014

Andrei Grigoriu a fost eliberat condiţionat la exact 11 ani de la crima care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Într-un interviu pentru televiziunea locală Telenova, acordat cu puţin timp înainte de eliberare, Grigoriu susţinea că şi-a ajutat prietenul, care a ucis-o pe tânăra de 25 de ani, să scape de hainele pline de sângele victimei şi că nu a fost martor direct la comiterea agresiunii.Andrei a rememorat şi perioada petrecută după gratii. ”După ce am fost arestat, nu ştiu cum a trecut prima zi. Ştiu doar că nu am dormit deloc primele trei zile. Aveam atâtea întrebări şi nici un răspuns... Mama mi-a spus la vizită că am fost condamnat la 16 ani de închisoare. Din 45 de minute, cât dura vizita, cam 30 de minute am plâns. Am tot sperat că, la recurs, această pedeapsă va fi micşorată... Am realizat ce se întâmplă abia în momentul în care mama s-a îmbolnăvit şi mi-am dat seama că pot să o pierd şi nu am cum să merg acolo să fiu lângă ea. Sora mea este cea care m-a ajutat să trec peste aceşti 11 ani. Avea 14 ani când am intrat în închisoare, acum are 25 de ani, dar tot surioara mea mai mică rămâne. Ea m-a susţinut întotdeauna. Atitudinea ei şi susţinerea ei m-au motivat să fiu mai bun, să fac ceva cu viaţa mea când ies de aici”, declara Andrei.

27 martie 2015

O ţară întreagă îi află povestea, după ce apare în ediţia de vineri a show-ului ProTv. Emisiunea fusese înregistrată în noiembrie 2014, cu doar o lună înainte de a fi eliberat.

Le face tatuaje prietenilor

Andrei Grigoriu ne-a povestit, în exclusivitate, cu ce probleme se confruntă de când a ieşit din închisoare. Prietenii îi apreciază talentul de desenator. S-au lăsat tatuaţi cu încredere, chiar pentru desene complicate şi întinse pe corp, aşa cum reiese din fotografiile postate pe Internet de concurentul care a impresionat audienţa de la ”Românii au talent”. ”Din păcate nu pot profesa ca tatuator şi nici nu am un cabinet al meu. Este foarte complicat pentru că nimeni nu îmi dă o şansă, după ce află de cazierul meu. Am încercat, dar m-au refuzat toţi până acum. Am să mă informez dacă aş putea să îmi fac o firmă a mea”, ne-a declarat Andrei Grigoriu.

Andrei îşi tatuează  deocamdată prietenii
Andrei îşi tatuează deocamdată prietenii

Andrei, în timpul unei  şedinţe de tatuaj
Andrei, în timpul unei şedinţe de tatuaj
image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net