«Am învăţat să fac resuscitare ca să salvez vieţi!»

Ultima actualizare:
Peste 6.000 de oameni au dansat  pe plaja din Constanţa
Peste 6.000 de oameni au dansat pe plaja din Constanţa

În doar câteva minute, dacă ştii ce să faci, poţi salva viaţa unui om care se află în stop cardio-respirator. Peste 10.000 de oameni au învăţat, sâmbătă, tehnicile de resuscitare, în cadrul evenimentului “Record pentru viaţă!”.

În urmă cu cinci ani, românii au intrat în Cartea Recordurilor, după ce peste 7.400 de oameni au învăţat simultan tehnicile de resuscitare. Sâmbătă, am vrut să doborâm recordul atins de nemţi, în 2013, respectiv 11.843 de participanţi la curs. Am fost 10.175. N-am reuşit să doborâm recordul, însă am învăţat să salvăm vieţi, în cadrul celei mai mari lecţii de resuscitare din România.

La ora 15.00, porţile Arenei Naţionale s-au deschis, iar oamenii au început să se strângă pe stadion. Printre participaţi s-a aflat şi cântăreţul Gabriel Cotabiţă (60 de ani), care, în urmă cu un an, a suferit un stop cardio-respirator şi a fost la un pas de moarte. Norocul lui a fost un bărbat care ştia să facă resuscitare şi care se afla atunci în preajma lui. “Toţi cei care aveţi ocazia să daţi o mână de ajutor pentru prieteni sau pentru oricine de pe drum, care se află într-o situaţie în care am fost şi eu, de stop respirator, învăţaţi să faceţi resuscitare! Sunt tehnici deloc complicate, care se pot învăţa imediat”, a spus Gabriel Cotabiţă.La ora 17.45, după ce pe stadion s-au strâns peste 10.000 de oameni, s-a dat startul cursului. Cei 600 de instructori i-au învăţat, cu răbdare, pe oameni să aplice tehnicile pe manechin. “Am învăţat imediat cum se face resuscitarea: 30 de compresii şi două insuflaţii, apoi, se repetă, dacă nu îşi revine bolnavul”, ne-a spus Mihai Toader (11 ani). La ora 18.20, sirena ambulanţei s-a auzit în difuzoare marcând finalul cursului, iar anunţul a venit după câteva minute: 10.175 de oameni au participat la cursul de resuscitare. Sponsorii evenimentului, la care partener a fost şi Click!, au fost: Nescafe Alegria, Banca Transilvania, City Insurance, Asociaţia Environ, La Maison şi Omniasig.


    Foto: David Muntean
Foto: David Muntean

Întunericul ne-a lăsat fără record mondial la dansul lui Zorba Grecul


    Peste 6.000 de oameni au dansat  pe plaja din Constanţafoto: Claboo Media
Peste 6.000 de oameni au dansat pe plaja din Constanţafoto: Claboo Media

Cele peste 6.000 de persoane care s-au strâns sâmbătă seară pe plaja Modern din Constanţa au încins un sirtaki (dans de origine elenă, făcut faimos de filmul Zorba Grecul, realizat în 1964), dar n-au reuşit să intre în cartea Recordurilor, aşa cum îşi propuseseră. La cel mai “mare” sirtaki din lume participaseră, în 2012, la Volos, în Grecia, 5.614 persoane. Vremea capricioasă i-a împiedicat pe constănţeni să se adune la evenimentul organizat de Comunitatea Elenă Elpis din Constanţa. La ora 21.00, când erau condiţii perfecte pentru dans şi când se strânseseră 6.314 persoane, arbitra desemnată de “Guinness World of Records” a refuzat să treacă la omologarea recordului, motivând că e prea întuneric pentru a putea număra participanţii în timpul competiţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net