Aici vor fi cazați bucureștenii care acceptă să-și consolideze locuințele

Ultima actualizare:

    „Blocurile gemene” dispun de 120  de apartamente, ocupate temporar  de cei care au nevoie de adăpost
„Blocurile gemene” dispun de 120 de apartamente, ocupate temporar de cei care au nevoie de adăpost

Primăria Capitalei are soluţii de cazare pentru bucureştenii care sunt de acord să-şi părăsească locuinţele pe durata lucrărilor de consolidare.

Edilul general, Gabriela Firea, a declarat ieri că autoritatea locală dispune de 90 de apartemente de necesitate, situate în „blocurile gemene” de la Piaţa Naţiunilor Unite. „Acestea sunt locuinţe de necesitate, din care sunt ocupate doar 30 de apartamente. Deşi poate părea un neajuns faptul că, pe perioada de desfăşurare a lucrărilor de consolidare, trebuie să se mute din propria locuinţă, este pentru binele lor şi pentru binele celor dragi”, a declarat Firea, în urma unei întâlniri cu şefii instituţiilor subordonate. Municipalitatea va demara o campanie de informare a oamenilor care locuiesc în clădiri şubrede, pentru a le explica la ce riscuri se expun dacă refuză consolidarea. Însă, cei mai mulţi dintre cei care se opun intervenţiilor se plâng că nu au bani pentru a suporta cheltuielile. Autorităţile centrale alocă fonduri pentru consolidări, în cadrul unui program anual, însă proprietarii trebuie să susţină o parte din costuri. Municipalitatea intenţionează să acceseze fonduri europene pentru intervenţiile în proprietăţi private, urmând să recupereze banii de la locatari, eşalonat.

Cei care vor locui  aici au condiții  de trai decente
Cei care vor locui aici au condiții de trai decente

Click! spune

183 de clăriri din București sunt încadrate în clasa I de risc seismic și sunt pericol public; în cazul a 62 dintre ele au fost depuse dosare de consolidare și pentru 11 a fost aprobată finanțarea172 de imobile au bulină, dar nu reprezintă pericol public imediat75 de clădiri au fost consolidate până în prezent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net