Fata de 16 kg, hrănită până la 19 ani doar cu lapte de capră, a început să ia în greutate. Medicii sunt surprinşi

Ultima actualizare:

    Adina Macoveiciuc se simte din ce în ce mai bine (Foto arhivă)
Adina Macoveiciuc se simte din ce în ce mai bine (Foto arhivă)

Adina Macoveiciuc, tânăra din judeţul Suceava care la 19 ani cântărea doar 16 kilograme, a luat în greutate patru kilograme, medicii Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi, unde este internată fata, spunând că evoluţia stării de sănătate a acesteia este "surprinzător de bună".

Marin Burlea, şeful Clinicii V de Pediatrie a Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi, unde este internată tânăra, a declarat, pentru Mediafax, că în câteva săptămâni fata a luat patru kilograme în greutate, iar recuperarea acesteia este "surprinzător de bună".

Potrivit lui Burlea, tânăra are poftă de mâncare şi va recupera "sigur" deficitul de greutate.

"Evoluţia este bună, chiar surprinzător de bună. Are poftă de mâncare, iar pronosticul este pozitiv. Va recupera sigur în greutate şi nu m-ar mira ca peste vreo şase luni să aibă greutatea dublă", a spus medicul ieşean.

El a precizat că tânăra vrea să meargă acasă, însă va trebui să revină în spital peste câteva săptămâni, pentru o intervenţie chirurgicală la dantură.

"Este clar că o familie, oricât de imperfectă ar fi, este de preferat unui centru de plasament. Asta evident cu o monitorizare permanentă din partea asistentului social şi a autorităţilor locale", a mai afirmat Burlea.

Dacă până în momentul internării în spitalul din Iaşi fata a fost hrănită doar cu lapte şi apă cu zahăr, în prezent ea mănâncă aproape orice. De asemenea, tânăra urmează tratament balneologic, face gimnastică şi kinetoterapie.

Tânăra de 19 ani din comuna suceveană Moldoviţa a fost internată la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi în luna decembrie, când cântărea doar 16 kilograme după ce a fost hrănită doar cu lapte şi apă cu zahăr de către mama sa, care are schizofrenie, medicii afirmând că aceasta a menţinut-o în stadiul de bebeluş.

Mai multe detalii, pe adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net