Cele mai multe accidente au loc lunea şi în februarie

Ultima actualizare:

Cele mai multe incidente auto au loc în prima zi din săptămână, lunea şi în luna februarie, în timp ce în prima zi de Crăciun şi prima zi din an se înregistrează cele mai puţine daune, potrivit unui studiu citat de Mediafax.

Anul acesta există o singură zi de marţi 13, în luna august. Persoanele superstiţioase vor avea grijă cum conduc într-o zi cu două superstiţii: 13, zi cu ghinion şi marţi, cu trei ceasuri rele,plus că suntem în anul 2013!

Statisticile asiguratorilor privind daunele auto din ultimii trei ani arată că numărul dosarelor de daune CASCO şi RCA având ca dată de înregistrare a incidentelor una dintre cele şase zile de marţi 13 din anii 2010, 2011 şi 2012 este redus, comparativ cu celelalte zile din săptămână.

De pildă, în perioada 2010-2012, cel mai mare număr de dosare de daune având ca data de accident o zi de marţi 13 a fost de 386 (în aprilie 2010), în timp ce numărul minim a fost atins în ziua de marţi 13 decembrie 2011, cu 220 dosare de despăgubire auto.

Potrivit asiguratorilor, luna februarie este cea mai nefastă atât din cauza frecvenţei mari a incidentelor auto, cât şi a valorii despăgubirilor plătite.

Statisticile par a indica faptul că, mai degrabă, ziua de luni aduce trei ceasuri rele. În perioada 2010-2013, în fiecare primă zi a săptămânii s-au înregistrat, în medie, aproape 400 de incidente acoperite de poliţe CASCO şi RCA.

Data de 15 februarie 2010 se află pe primul loc în acest clasament, când s-au înregistrat  837 de incidente auto, pentru care o companie de asigurări a plătit despăgubiri de peste 3 milioane de lei.

Sâmbăta şi duminica se înregistrează cel mai mic număr de incidente auto zilnice, media fiind sub 190, informează Mediafax.

Sărbătorile legale sunt zilele în care, în fiecare dintre ultimii trei ani, atât frecvenţa, dar şi severitatea incidentelor auto înregistrează cele mai scăzute niveluri.

De exemplu, prima zi de Crăciun din 2012 a fost data la care la nivelul portofoliului auto Allianz-Ţiriac s-a înregistrat numărul minim de incidente: 50.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sarmale in Japonia Captura Video HaiHui în doi jpg
image
image
image
image
image
image
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net