20 de veterinari au salvat-o pe Ni-Ni de la moarte

Ultima actualizare:

    Ni-Ni a refuzat să  mănânce timp  de 84 de oreFoto: Click!
Ni-Ni a refuzat să mănânce timp de 84 de oreFoto: Click!

S-au bătut pe viaţă şi pe moarte şi abia au fost despărţite de îngrijitori. Ni-Ni şi Chen-Chen, cei doi delfini din Constanţa, s-au luptat pentru şefia din bazin. 20 de veterinari au venit de urgenţă ca să o salveze pe Ni-Ni.

S-au certat, apoi s-au luat la bătaie. La final a câştigat cea care a lovit mai tare. Este conflictul dintre cele două femele-delfin, vedetele Delfinariului de la Constanţa. Tânăra Ni-Ni (7 ani) s-a ales cu multe zgârieturi şi lovituri din partea rivalei Chen-Chen (8 ani). Specialiştii spun că este un comportament normal, mai ales acum, în perioada de reproducere.

“An de an au loc astfel de lupte între ele, iar Ni-Ni pierde, pentru că este mai mică. Însă de data asta a fost ceva mai grav. De supărare, Ni-Ni a refuzat să mai mănânce. Timp de 48 de ore a făcut greva foamei, după care a acceptat să se hrănească cu 1,8 kg de peşte, adică un sfert din raţie, iar apoi a refuzat hrana alte 36 de ore”, a declarat, pentru Click!, Adrian Bâlbă, directorul delfinariului.

Angajaţii s-au speriat şi au chemat de urgenţă mai mulţi specialişti din Bucureşti, care au venit cu aparatura din dotare. 20 de veterinari au consultat-o pe Ni-Ni, i-au recoltat probe de sânge, gastrice şi respiratorii, iar rezultatele parţiale au sosit. ”Este bine, mănâncă din nou şi a participat la reprezentaţia din weekend, alături de Chen-Chen”, ne-a anunţat, duminică (27 septembrie), Adrian Bâlbă. Lupta pentru supremaţie s-a dat  în urmă cu opt zile, iar Ni-Ni a stat supărată toată săptămâna. Directorul delfinariului promite că de la anul astfel de evenimente nu vor mai avea loc, pentru că fiecare femelă va avea propriul bazin.


    Foto: Click!
Foto: Click!

Pei-Pei a murit în urmă cu trei ani


    Foto: Click!
Foto: Click!

Masculul Pei-Pei, care a fost adus la Constanţa, în 2010, de la Acvariul din Beijing, alături de Ni-Ni şi Chen-Chen, a murit în urmă cu trei ani, din cauza unei peritonite. Avea şase ani pe atunci şi nu a mai fost înlocuit cu un alt mascul. Pentru cei trei delfini asiatici, Consiliul Judeţean Constanţa, a plătit 527.000 de dolari, plus 200.000 de euro transportul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net