Tragedie românească în Italia: mamă şi fiu, împuşcaţi de un italian din cauza chiriei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tragedie românească înainte de Crăciu, în Italia. Elena Tudosă (44 de ani) și fiul ei Andrei Gabriel Bogdan (21 de ani) au fost executați de Roberto Zanier (35 de ani), un fost agent de pază, pe motiv că aveau restanțe la chirie. Tragedia s-a petrecut sâmbătă dimineață, în orașul italian Latina, capitala provinciei din regiunea Lazio.

Autorul masacrului, Roberto Zanier (35 de ani), un fost agent de pază care-și pierduse serviciul, nu dormise în ultimele trei nopţi și suferea de o depresie care i-a marcat actele de nebunie. Acesta deţinea în casă, ilegal, un pistol calibrul 38, iar sâmbătă dimineață, în jurul orei 04.30 a decis să acționeze.

simeon stalpnicul png

Pe fondul unor stări de tensiune acumulate în urma certurilor cu părinții, cărora le reproșa că nu fac suficiente presiuni pentru a recupera banii de la chiriașii români ce locuiau într-un spațiu din Latina, Zanier a luat arma și a împușcat-o pe mama sa, Marina Londero, de 68 de ani. Bătrâna n-a avut nicio scăpare, fiind executată în somn, cu un glonte țintit în frunte.

Conform filmului evenimentelor, refăcut de anchetatori și prezentat de jurnaliștii italieni, după grozăvia comisă, individul a umblat circa două ore pe străzi. În jurul orei 6.30, Zanier a ajuns la casa unchiului său, un imobil în care locuiau cu chirie mai mulți români. După ce a spart uşa de la intrare a început să strige că vrea banii pentru chirie și, pentru a fi mai convingător, flutura amenințător pistolul deasupra capului.

Prins după două ore de urmărire

Spre nenorocul ei, Elena Tudosă, o femeie de 44 de ani din comuna Gârcina, județul Neamț, tocmai se întorsese atunci de la schimbul trei. Femeia, care locuiește de 12 ani în Peninsulă, a ieșit să vadă cine face scandal, moment în care a fost împușcată în cap de killer. Ucigașul nu s-a oprit aici, și l-a luat la țintă și pe unul din fii femeii, Gabriel Andrei Bogdan (21 de ani), pe care l-a împuşcat tot în cap. Tânărul a fost transportat la spitalul Santa Maria Goretti di Latina, și operat de urgență, însă șansele de supraviețuire sunt minime.

Bogdan Andrei Gabriel, fiul româncei ucise în Italia, se zbate între viaţă şi moarte

simeon stalpnicul png

Mai mult noroc a avut Florin Dumitrache, un bărbat de loc din Focșani, care locuia în aceeaşi casă cu femeia. Acesta a scăpat doar cu o rană superficială. În acelaşi imobil mai erau imigranţi români, iar o altă femeie care a ieşit alarmată pe scări să vadă ce se petrece putea să fie la rândul ei ucisă, dacă pistolul lui Zanier nu se bloca. De altfel, femeia a fost cea care a și anunțat polițiștii.

Aceștia l-au găsit pe criminal după patru ore de urmărire, fiind depistat prin localizarea semnalului de la telefonul mobil. Zeci de carabinieri şi două echipaje de poliţie îmbarcate în elicoptere l-au urmărit pe Roberto Zanier care a fost oprit în trafic între orașele Borgo Montello și Prato. Asasinul aruncase arma într-un canal, era în stare de şoc şi nu s-a opus arestării, iar în primele declaraţii date în faţa anchetatorilor, a spus că şi-a ucis mama pentru că „se apropie sfârşitul lumii" și a mai mărturisit că avea nevoie de bani, deoarece rămăsese fără slujbă.

Pregătiri pentru două înmormântări

Acasă la Gârcina, jalea a luat locul bucuriei sărbătorilor care se apropie. Rămasă singură după ce cei doi nepoți, Gabriel Andrei (21 de ani) și Radu Constantin (18 ani) au plecat să facă Crăciunul la mama lor, în Italia, bunica de 81 de ani, este distrusă. „Mare poznă, vai de mine! Fata mamii, gospodina mamii!", jelea Ortansa Tudosă, neștiind de unde va găsi bani să-și aducă acasă și să-și îngroape fiica. „Să-i dea de-acolo, din Italia, că a muncit 12 ani. Eu dacă mor acum, nu am bani de înmormântare", mai spune octogenara.

Ortansa Tudosă

simeon stalpnicul png

Aurora Lazăr-Bălan, primăriţa de Gârcina a luat legătura cu cei de la Consulatul României din Italia, și cu Vasile Tudosă, fratele femeii ucise. „Comunitatea românilor de acolo s-a implicat foarte mult și va ajuta cu bani, însă efortul va fi foarte mare pentru că se pare că nici Gabriel Andrei nu are mari șanse de a mai trăi. Am înțeles că băiatul e în moarte cerebrală și acum trebuie acordul rudelor pentru ca medicii să-l deconecteze de la aparate. Dacă vor fi doi decedați, costurile trec de 10.000 de euro", a spus primarița.

La spitalul din Latina ajunsese ieri și Radu Constantin, fratele mai mic al lui Gabriel Andrei, sub ochii căruia s-a petrecut tragedia. „Băieții tocmai plecaseră de vreo două-trei zile în Italia, să-și facă sărbătorile cu mama lor. Erau niște tineri de ispravă, unul făcuse școala de șoferi și o ajutau pe mama lor să-și termine casa începută aici la Gârcina", a spus Elena Ungureanu, o vecină de-a familiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net