O româncă, pe punctul de a revoluţiona legislaţia britanică privind imigranţii

Ultima actualizare:

    Decizia tribunalului britanic a fost criticată de reprezentanţii societăţii civile din Regatul Unit
Decizia tribunalului britanic a fost criticată de reprezentanţii societăţii civile din Regatul Unit

Cazul Firuţei Vasile este un precedent pe care şi alţi imigranţi îl pot invoca pentru a obţine indemnizaţii din partea statului.

Firuţa, în vârstă de 27 de ani, mamă a patru copii, care îşi câştigă existenţa vânzând reviste pe stradă, a obţinut în instanţă o indemnizaţie de 20.800 de lire sterline pe an. După integrarea României şi a Bulgariei în Uniunea Europeană, o lege a stabilit, în cazul cetăţenilor acestor ţări, faptul că de acest drept nu pot beneficia decât cei care au un loc de muncă stabil.

Ajunsă în Regatul Unit în 2007, singurul serviciu pe care l-a găsit a fost cel de la revista „Big Issue", în Bristol. „Pot păstra jumătate din încasări şi pe săptămână rămân cam cu 100 de lire. Nu este o sumă suficientă pentru a-mi întreţine familia, aşa că am cerut indemnizaţie de la stat pentru a-mi putea plăti chiria", a spus românca, potrivit Daily Mail.

Deşi iniţial cererea i-a fost respinsă, avocaţii ei au invocat faptul că Firuţa ar intra în categoria celor care lucrează pe cont propriu, iar în aceste condiţii ar avea dreptul la indemnizaţie. „Este o decizie absurdă, cu potenţiale consecinţe serioase", a comentat această decizie preşedintele MigrationWatch UK. „Reprezintă o invitaţie pentru cerşetorii din Europa de Est să vină şi să trăiască alături de familiile lor din taxele plătite de cetăţenii britanici", a mai spus Sir Andrew Green.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net