Zi importantă pentru Dan Voiculescu. Ar putea ieși din închisoare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Omul de afaceri Dan Voiculescu, condamnat în august 2014 la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare din Băneasa, ar putea fi eliberat din penitenciar. Judecătoria Sectorului 5 e așteptată să dea un răspuns azi, dacă îi permite omului de afaceri să depună o nouă cerere de eliberare condiționată.

Dan Voiculescu ar putea ieși din penitenciar mult mai repede decât s-ar fi putut aștepta procurorii. Apărătorul său a dus muncă de lămurire pe lângă judecători, arătând că deținutul a muncit și a scris multe cărți în perioada de detenție. Totodată, acesta a arătat că Voiculescu nu mai are nevoie de îndreptare, „pentru că are o educație solidă”.

În luna decembrie 2016, instanța i-a respins cererea de eliberare condiționată, subliniind că e necesar ca Voiculescu să mai stea încă 11 luni la Rahova. Avocatul omului de afaceri, Florin Surghie, a contestat această decizie, iar Tribunalul București i-a dat câștig de cauză.

„Tribunalul Bucureşti a decis definitiv, în ianuarie 2017, că şase luni sunt suficiente pentru a depune o nouă cerere de liberare condiţionată, nu 11 luni cum a zis Judecătoria Sectorului 5 în prima instanţă. Altfel spus, un magistrat a stabilit definitiv că 6 luni sunt suficiente pentru îndreptarea domnului Voiculescu. Comisia din penitenciar trebuia să ţină cont de hotărârea tribunalului. În acest interval, Voiculescu s-a comportat corespunzător şi nu avut conflicte în detenţie”, a declarat avocatul Florin Surghie. 

Dan Voiculescu a fost condamnat în 8 august 2014 la zece ani de închisoare, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. În dosarul „ICA” au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, fostul director al ADS, Corneliu Popa (opt ani de închisoare), şi fostul ministru al comunicaţiilor, Sorin Pantiş (şapte ani de închisoare). Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiţionat în 26 septembrie, după ce a executat doi ani din pedeapsă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
horoscop png
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net