Zeci de tineri, bolnavi pe capete în tabăra de la Costinești, organizată de Primăria Capitalei

Ultima actualizare:
1 4col carne costinesti jpeg

S-au dus să se distreze o săptămână la mare pe banii Primăriei Capitalei, dar unii dintre ei au ajuns la spital. Nu mai puțin de 15 tineri au stări de greață și vărsături după ce au mâncat la Hotelul Vraja Mării din Costinești, acolo unde sunt cazați.

O vacanță frumoasă s-a terminat urât pentru o parte dintre tinerii care au apucat un loc la ”Școala de Vară”.

Un proiect organizat de Primăria Generală a Municipiului București, pentru orice tânăr care are între 18 și 35 de ani, în tabăra de la Costinești.

Printre ei se află și M.S., de 32 de ani. S-a înscris în acest program pe Facebook, cu două săptămâni înainte de plecare, a depus un CV și a fost acceptată.

”Ne-am îmbolnăvit de la mâncarea stricată”

”Pe 19 august am ajuns la mare și am fost cazată la Hotelul ”Vraja Mării”. În complex se află și Hotelul ”Vox Maris”, dar acolo stau doar cei cu pile. Nu se compară condițiile de acolo cu cele de la noi. Camerele sunt pline de igrasie, miroase îngrozitor în baie de la canalizare, iar ieri am primit și mâncare stricată. Varză cu carne de porc, care cred că era alterată, pentru că după o oră și jumătate mi s-a făcut rău. Am făcut febră 41, am diaree, vomă, stare de amețeală. Suntem mai mulți în aceeași situație, zic că peste 20 de persoane, iar doi au plecat aseară spre acasă și s-au oprit direct Spitalul Elias, din București”, ne-a povestit tânăra.

La fața locului au ajuns autoritățile

Speriați, studenții au chemat Salvarea, iar medicii i-au băgat imediat pe tratament.

”O colegă a fost internată”, ne-a precizat M.S., care mâine trebuie să plece acasă și speră să poată ajunge pe picioarele ei.

Polițiștii le-au luat declarații tinerilor la fața locului
Polițiștii le-au luat declarații tinerilor la fața locului

Imediat, au fost alertați polițiștii, medicii de la Direcția de Sănătate Publică și inspectorii sanitar-veterinari care au luat probe din materia primă din care s-a gătit. Cei de la ANPC spun că au găsit în bucătărie condiții mizerabile.

Iată ce zic cei de la primărie

”Reprezentanții Centrului pentru Tineret al Municipiului București au solicitat de urgența ajutorul serviciului de ambulanța Constanța pentru a acorda îngrijiri medicale tinerilor care au acuzat stări de rau. Menționăm ca este vorba despre 15 din cei 49 de tineri participanți.Totodată, s-a solicitat ajutorul ANPC Constanța, respectiv DSVSA Constanța, pentru prelevarea de probe și efectuarea analizelor asupra alimentelor oferite spre consum. Conform rapoartelor medicale, diagnosticul este enterocolită, fiind așteptate rezultatele analizelor pentru probele de alimente ce au fost prelevate din restaurantul hotelului. De asemenea, prin dispoziția Primarului General, Gabriela Firea, o echipă din cadrul Corpului de Control s-a deplasat la Costinești pentru a ancheta această situație”, ne-au explicat reprezentanții Primăriei Capitalei.

Ca să scape basma curată, spun sursele noastre, hotelierul ar fi încercat să dea vina pe tineri care s-ar fi dus aseară în Vama Veche, unde ar fi consumat alimente stricate.

Autoritățile au împânzit astăzi recepția Hotelului ”Vraja Mării”
Autoritățile au împânzit astăzi recepția Hotelului ”Vraja Mării”

Aceștia spun că a început să li le facă rău înainte să ajungă în stațiune, că au băut acolo doar apă și că din grup au făcut parte doar șapte inși.

«Acum două zile am fost în control dar n-am fost lăsaţi să intrăm»

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, a spus pentru adevarul.ro că ar fi vorba despre 10 tineri aflaţi în tabără în staţiunea Costineşti, care ar acuza probleme digestive, după ce ar fi consumat alimente de la restaurantul Vraja Mării din cadrul taberei.

Şeful CJPC spune că restaurantul ”Vraja Mării” din Costineşti a fost controlat de către comisarii Protecţiei Consumatorilor în urmă cu două zile, controlul fiind obstrucţionat de către reprezentanţii prestatorului de servicii.

Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa
Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa

Comisarii CJPC au dispus oprirea temporară a activităţii agentului economic şi amendarea acestuia cu suma de 10.000 de lei pentru proceduri nesigure ce pun în pericol sănătatea.

Cu toate acestea, se pare că restaurantul a continuat să funcţioneze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net