Zeci de români cu handicap fals de vorbire au invadat Italia și cer bani în numele unei organizații

Ultima actualizare:

    Mulți români și-au făcut o meserie din a cerși, sub diverse pretexte, bani în zonele turistice ale ItalieiFoto: adevărul.ro
Mulți români și-au făcut o meserie din a cerși, sub diverse pretexte, bani în zonele turistice ale ItalieiFoto: adevărul.ro

O grupare formată din zeci de români cu handicap fals de vorbire a invadat străzile din mai multe mari orașe italiene. Suspecții au formulare cu numele unei organizații și cer bani pentru ridicarea unui centru de sprijin pentru copiii cu probleme grave de vorbire.

Presa italiană vorbește despre un grup de bărbați care încearcă să păcălească trecătorii că au defecte grave de vorbire relatează stiridiaspora.ro. Acești ”muți” falși, umblă de colo-colo prin Italia și cer bani. Toți sunt de naționalitate română.

Cum încearcă unii români să facă bani pe străzile Italiei

Suspecții sunt numai bărbați, sunt foarte insistenți și acționează mai ales în zonele turistice ale marilor orașe unde opresc în mod constant mai ales turiștii cu o poveste lacrimogenă. Românii cer inițial doar semnături pentru o petiție care privește ridicarea unui centru de sprijin pentru copiii cu probleme, iar ulterior totul se sfârșește prin a le cere turiștilor sau chiar italienilor din zonă sume de bani. Primii suspecți români au fost prinși de polițiștii din zona Veneția."Au fost identificați mai mulți cetățeni ai UE, toți de origine română, care încearcă să escrocheze trecătorii, deseori fragili sau vârstnici, în zona dintre San Marco și Rialto. Aceștia strângeau fonduri pentru o organizație non-profit care de fapt nu exista”, se arată într-un comunicat al autorităților venețiene preluat de sursa citată.

Citiți și

Româncă trimisă în judecată de iubitul italian de 74 de ani. L-a lăsat fără 780.000 €

Interlopii români fac ravagii în Germania și Italia. Ce fapte au mai făcut

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net