Weekend cu vreme rece şi ploioasă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Meteorologii anunţă un weekend cu vreme închisă, însă cu valori termice în jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. De săptămâna viitoare, valorile termice se vor situa usor peste cele normale pentru această dată din an.

Sâmbătă, cerul va fi mai mult noros şi, mai ales pe parcursul zilei, va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii restrânse în rest. Pe crestele montane cele mai înalte, trecător, precipitatiile pot fi şi sub formă de lapoviţă. Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp şi izolat, în special în zona montană, 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în sudul Munteniei.

În Bucureşti, înnorările vor persista, însă doar trecător va ploua slab, îndeosebi în primele ore ale intervalului şi în cursul serii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

Duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori în general normale pentru această dată calendaristică în special în regiunile intracarpatice, unde înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala izolat, cu precădere în Transilvania si Maramures. În restul teritoriului valorile termice diurne vor fi usor mai coborâte decât mediile multianuale ale perioadei, în conditiile în care cerul va fi mai mult noros si va ploua slab, local în Moldova si la munte si pe arii restrânse în Muntenia, Oltenia si Dobrogea. Vântul va sufla slab si moderat. Trecător, pe crestele montane înalte, vor fi precipitatii mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in nordul Moldovei si 18 grade in Banat, sudul Munteniei si al Transilvaniei. Îndeosebi noaptea, pe spatii mici va fi ceată.

În Bucureşti, valorile termice diurne vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această dată, în condiţiile în care cerul va fi mai mult noros şi, trecător, este posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

Luni, valorile termice se vor situa uşor peste cele normale pentru această dată din an în regiunile intracarpatice, iar în restul teritoriului vor fi în general puţin mai coborâte decât mediile climatologic specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros în regiunile extracarpatice, unde pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţă şi se va semnala ceaţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, condiţiile de ploaie vor fi reduse, iar ceaţa se va semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în Moldova şi 18 grade în Banat.

Marţi şi miercuri, valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a tării, exceptând regiunile vestice în prima zi, unde vor fi uşor mai ridicate decât normalul perioadei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net