Vremea până la Sfântul Ilie. Prognoza pentru două săptămâni

Ultima actualizare:

    Azi puteți scăpa de caniculă doar în valurile mării
Azi puteți scăpa de caniculă doar în valurile mării

Mâine ( miercuri, 8 iulie) va fi cea mai fierbinte zi din această lună. Sunt prognozate până la 40 de grade în vestul țării și frecvent peste 35 de grade în restul țării.

Directorul ANM, Ion Sandu, a anuntat că în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare este exclusă posibilitatea ca azi să fie emis ”cod roșu” de caniculă, scrie Mediafax. El a precizat că în noaptea de miercuri vor fi emise ”cu siguranță” avertizări de descărcari electrice și furtuni violente pentru sudul și estul țării, unde va pătrunde un val de aer rece, din nordul continentului, care va produce instabilitate atmosferică.

”Pe parcursul zilei de joi, în partea de sud și est se va extinde ”codul galben” de caniculă și joi noaptea vom avea instabilitate și eventual furtuni în aceasta parte de sud și est”, a mai spus Ion Sandu, citat de Mediafax.

Prognoza realizată de Centrul European de la Reading, Anglia, pentru două săptămâni, arată că de joi temperaturile vor coborî cu 8 -14 grade.

De pildă, miercuri în Banat vor fi până la 38 -40 de grade, iar sâmbătă vor fi doar 26 de grade. Vremea va deveni instabilă în toată țara, până sâmbătă când vor fi averse și chiar furtuni.

Pe Litoral, mâine vor fi până la 33 de grade, iar în weekend coboară la 26 -28 de grade în aer și 22 -24 de grade în apă.

Din 12 iulie, se încălzește din nou, dar temperaturile vor urca în limite normale ale lunii, în jur de 30 -32 de grade. Sunt condiții de averse în zilele de 9, 10 și 14 iulie.

image
image
image
image
image
image
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net