Vremea ne dă bătăi de cap. Ce spun meteorologii că se întâmplă în următoarele două săptămâni

Ultima actualizare:

    Avertizarea este valabilă de duminică după-amiază până luni după-amiază
Avertizarea este valabilă de duminică după-amiază până luni după-amiază

Meteorologii estimeazăcă până pe 15 martie vom avea o vreme caldă, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la 15-16 grade Celsius. Nu vor lipsi, însă, ploile, dar și precipitațiile mixte.Să nu uităm că azi, până la ora 18.00, este în vigoare o informare meteo de ploi, intensificări ale vântului și lapoviță.

În primele zile ale intervalului, vremea este de caldă pentru data din calendar. Ziua vor fi 12...15 grade, iar nopatea -1...4 grade.

Începând din 5 martie însă, temperaturile scad, astfel încât gradele din termometre nu vor mai urca peste 4...6 grade ziua şi -4...0 grade noaptea. 

Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creştere ce se vor situa din nou, cu mici variaţii, peste mediile climatologice ale primei jumătăţi a lunii martie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 5-7 martie când vor fi ploi, dar şi lapoviţă sau ninsoare şi vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

În restul intervalului ploi slbe se vor semnala pe spaţii restrânse.

La munte, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic normal, cu medii ale maximelor de -1...2 grade şi ale minimelor de -6...-3 grade. Mai rece va fi în perioada 5-9 martie, când temperaturile se vor menţine negative ziua, iar pe timpul nopţii pot coborî spre pragul de ger și vor predomina ninsorile.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net