Ciclonul din Mediterană ne aduce ploi torenţiale?

Ultima actualizare:

A fost frig ieri şi vântul a suflat nervos, în rafale, sporind senzaţia de rece. Va ploua azi şi încă două zile. Este „cod portocaliu" în Bulgaria, iar meteorologii spun că ar fi posibil să ne afecteze şi pe noi. Cert este că va ploua mai multe zile şi abia joi avem şanse să vedem cerul senin. Pentru astăzi, sunt prognozate temperaturi de toamnă: între 6 şi 13 grade, ploi, burniţe şi ceaţă.

Mâine, mai câştigăm 3-4 grade, dar vor fi precipitaţii în toată ţara şi vântul va sufla în rafale. Din cauza precipitaţiilor, hidrologii sunt în alertă pentru că râurile din vestul ţării sunt la cote de inundaţii, la fel şi Dunărea. „Estimăm că abia joi temperaturile vor ajunge la valorile normale pentru această dată, între 10 şi 18 grade, iar ploile se opresc. Este posibil ca şi vineri să fie precipitaţii puţine", ne-a explicat Dinu Mărăşescu, meteorolog ANM. Va fi doar o păcăleală, pentru că după o pauză scurtă, revin ploile. Iată prognoza pentru trei luni, realizată de Centrul European de Prognoze de la Reading, Anglia.

Iată prognoza pe trei luni

 APRILIE. Este o lună ploioasă şi mai rece decât ar fi normal. În cele mai calde zile, temperatruile vor urca până la 20 de grade în sudul ţării şi între 6 şi 10 grade în restul regiunilor. Va ploua abundent în aproape toată ţara, cu excepţia Moldovei, Dobrogei şi Munteniei, unde cantităţile de precipitaţii vor fi mai mici.

 MAI. Temperaturi mici pentru această lună, doar 12-14 grade şi doar în sudul ţării. În zilele cele mai calde se pot atinge 16 grade. Va ploua mult, între 80 şi 100 l/mp, cu excepţia Dobrogei unde cantităţile vor fi mai mici.

 IUNIE. Vara pare că întârzie. Se estimează că temperaturile vor urca până la maximum 20 de grade în Muntenia, Banat şi Dobrogea, iar în restul ţării vor fi între 16 şi 18 grade. Vor fi ploi bogate în nordul şi centrul ţării, până la 100 l/mp, şi doar în Lunca Dunării şi în Dobrogea cantităţile vor fi mai mici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net