Vrei să câștigi 14.000 de lei pe lună? Învață să „pilotezi” un supertractor!

Ultima actualizare:

    Tractoarele performante se vând cu cel puțin 300.000 de euro
Tractoarele performante se vând cu cel puțin 300.000 de euro

Tractoriștii din județul Arad au cel mai mare salariu lunar din această branșă, spun proprietarii de terenuri agricole din județ. Conform acestora, un șofer de utilaj agricol performant poate câștiga 14.000 de lei pe lună. Aflați ce abilităpți trebuie să aibă un român care vrea să câștige acești bani.

Modul în care se face agricultură în România s-a schimbat substanțial în ultimii cinci ani. În vestul țării, la Arad, prooprietarii de terenuri agricole au investit sume colosale în achiziționarea de utilaje performante, complet computerizate, dar extrem de sensibile când vine vorba de menținerea lor în stare de funcționare. Cei care ajung să „piloteze” astfel de mașini sunt selectați cu minuțiozitate, căci patronii nu-și permit să țină utilajele pe dreapta din cauza manevrării defectuoase. „Nu poți da pe mâna unui om un echipament atât de scump fără să-l plătești pe măsura. Responsabilitățile sunt foarte mari, dar acești angajați au și cunosținte speciale. Sunt adevarăți profesioniști, care pot opera utilaje complet computerizate. E greu să-i mai numim în ziua de astăzi tractoriști”, a declarat Dimitrie Muscă, directorul celui mai mare combinat agricol din vestul țării, cel de la Curtici.

Pentru a putea face față solicitărilor acestor vehicule, candidații sunt instruiți mai mulți ani, pe cheltuiala patronilor. Ei trebuie să cunoască limba engleză și să stăpânească toate comenzile unui calculator. După angajare ajung să lucreze câte 12 ore pe zi, în câmp. Unul dintre cei care au trecut testul a afirmat că cel mai puțin a câștigat 7.000 de lei pe lună, în timpul verii, în vreme ce iarna se alege cu cel ăuțin 4.000 de lei.

„Am trecut prin toate generațiile de tractoare, începand din 1995, de când lucrez. De la tractorul românesc, care uneori pornea cu ciocanul, la cele complet computerizate, care sunt conduse ca și cum te-ai juca pe un calculator. Acestea sunt echipamente foarte complexe și nu pot fi reparate ușor, uneori este treabă de informatician”, a declarat bărbatul, pentru Mediafax.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net