Vrei o vacanță? Iată topul celor mai sigure țări în care poți călători

Ultima actualizare:

    Danemarca este recunoscută deja pentru locul fruntaş pe care îl ocupă în clasamentul celor mai fericite ţări din lume şi este şi una dintre cele mai sigure
Danemarca este recunoscută deja pentru locul fruntaş pe care îl ocupă în clasamentul celor mai fericite ţări din lume şi este şi una dintre cele mai sigure

Cauţi o vacanţă, dar evenimentele tragice din ultimul timp te-au pus pe gânduri? “Vision of Humanity”, un proiect demarat de organizaţia independentă “Institute for Economics & Peace”, a realizat un top al celor mai sigure şi mai puţin sigure ţări din întreaga lume.

Sudanul de Sud şi Siria trebuie tăiate rapid de pe listă, pentru că sunt cele mai nesigure ţări la ora actuală.

Iată care sunt cele mai sigure cinci ţări în care poţi călători, potrivit site-ului Condé Nast Traveler:

1. Islanda

Ţara nordică înregistrează cel mai mic scor în ceea ce priveşte numărul crimelor, al deţinuţilor, dar şi al actelor teroriste, scriu cei de la Gândul.

2. Danemarca

Danemarca este recunoscută deja pentru locul fruntaş pe care îl ocupă în clasamentul celor mai fericite ţări din lume şi este şi una dintre cele mai sigure, singurul "conflict" de notorietate fiind cel pe care îl are cu Canada asupra unei insule nelocuite, respectiv Hans.

3. Austria

Robert Frost scria că "gardurile bune fac vecinii buni”, citat care se aplică întocmai în cazul Austriei, ai cărei vecini, incluzând Germania şi Cehia, ţin ştacheta la fel de sus. Austria mai primeşte puncte la capitolul importului de armament, care este unul redus, şi la alegerile electorale desfăşurate fără incidente.

4. Noua Zeelandă

Noua Zeelandă poate fi cea mai indicată destinaţie pentru dornicii de aventură, peisajele sale impresionând prin frumuseţea lor răpitoare.

5. Portugalia

Anul trecut, site-ul Condé Nast Traveler a declarat Lisabona drept cel mai subestimat oraş din Europa, din punctul de vedere al potenţialului său turistic. În schimb, "The Global Peace Index" scoate în evidenţă cel mai important lucru: accesibilitatea oraşului, la nivel de costuri, şi frumuseţea locurilor, a căror siguranţă este punctul forte.

Puteţi citi restul topului aici

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net