Vrei o vacanţă de Paşte? Hai să prinzi ultimele locuri!

Ultima actualizare:

    Românii caută vacanţe  tradiţionale la pensiuni  din Bucovina,  Maramureş sau Bran
Românii caută vacanţe tradiţionale la pensiuni din Bucovina, Maramureş sau Bran

Cele mai căutate zone pentru a petrece Paştele rămân şi în acest an zonele rurale, fiind la mare căutare pensiunile de pe Valea Prahovei, culoarul Rucăr – Bran, Sibiu, Maramureş, Bucovina, dar şi staţiunile balneare precum Băile Felix sau Băile Herculane. În aceste zone, locurile de cazare sunt ocupate aproape în întregime, unele dintre ele fiind rezervate încă de la începutul anului.

Un sejur pe Valea Prahovei, 1.250 lei

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a declarat pentru news.ro că „cei mai mulţi români petrec Paştele în România. Pensiunile din Rucăr-Bran, Valea Prahovei sunt ocupate toate, unele încă din ianuarie. De asemenea, cele din nordul Moldovei (Bucovina) sunt rezervate de mult. Pe Litoral sunt deschise numai câteva hoteluri. Şi staţiunile balneo au căutare, de exemplu Băile Felix este o destinaţie foarte vândută”. În ceea ce priveşte tarifele, un pachet cu trei nopţi de cazare la un hotel de trei stele de pe Valea Prahovei, cu demipensiune şi masa festivă de Paşte, costă 1.250 de lei.

Şi prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, spune că românii aleg să petreacă în stil tradiţional, astfel că turismul rural este cel mai cautat. „Este o sărbătoare de reîntoarcere la tradiţii. Cele mai căutate zone sunt Rucăr-Bran, Sibiu, Maramureş, nordul Moldovei, unde este dezvoltat turismul rural. În jur de 40-50% din locurile scoase la vânzare sunt deja ocupate. Mai sunt ofertele făcute de hoteluri în zonle accesibile şi tradiţionale, de exemplu Valea Prahovei, care va fi plină, ca de obicei”. El a menţionat că şi sectorul balnear e căutat, precum Valea Oltului, Băile Felix, Covasna. De exemplu, la Băile Herculane, tarifele ajung la 185 lei pe noapte, pentru cazare cu demipensiune şi masa festivă. 

Bulgaria, cea mai ieftină destinaţie externă

Agenţiile de turism au însă în ofertă pentru perioada de Paşte şi destinaţii externe, precum Bulgaria, Grecia, Portugalia ori croaziere pe Mediterană sau vacanţe exotice în Dubai sau Zanzibar. 

Tariful mediu al unui sejur într-o destinaţie europeană este de aproximativ 650 de euro pentru două persoane, în timp ce preţul unui pachet pentru o vacanţă exotică poate ajunge şi la 4.000 de euro.

Cea mai ieftină destinaţie pentru vacanţa de Paşte este însă Bulgaria, unde un pachet la un hotel de patru stele din Sunny Beach costă numai 75 de euro, având inclusă cazarea trei nopţi, la all inclusive. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a declarat că se vinde mult Bulgaria. „În perioada de early-booking au fost reduceri de până în 30%. Reduceri sunt şi acum, în martie, dar de până în 15%. Estimăm că aproximativ 5.000 de români merg în Bulgaria în vacanţa de Paşte. Marele avantaj este că sunt ortodocşi, ca noi, au piscine acoperite, turiştii au cu ce să-şi ocupe timpul”, a precizat Burcea. 

Cât te costă un sejur în străinătate

Oficialii din turism spun că o familie formată din doi adulţi şi un copil de până în 7 ani poate petrece minivacanţa de Paşte pe Valea Prahovei cu aproximativ 260 euro, tarif care include cazare trei nopţi cu mic dejun (în unele cazuri chiar şi prânzul), cina în noaptea de Înviere şi masa pascală pe 16 aprilie. Pentru patru nopţi, tarifele cresc cu sume cuprinse între 50 şi 100 de euro.Tariful mediu al unui sejur într-o destinaţie europeană este de aproximativ 600 - 650 euro pentru două persoane, incluzând biletele de avion şi cazare cu micul dejun.

4.000 de euro pentru Zanzibar şi Dubai 

Tarifele pentru sejururi în afara ţării variază foarte mult în funcţie de momentul în care s-a realizat rezervarea, deoarece preţul biletelor de avion creşte cu cât data achiziţiei este mai apropiată de data plecării. De exemplu, pentru perioada pascală din acest an există oferte în Zanzibar şi Dubai, fiecare în valoare de aproximativ 4.000 euro, tarif ce include bilete de avion, cazare cu mic dejun şi activităţi în destinaţie. Pentru o croazieră de şapte nopţi cu îmbarcare şi debarcare în Civitavecchia (Roma), tariful este de 1.029 euro de persoană pentru un loc în cabină cu balcon şi taxele portuare incluse. 

Directorul altei agenţii, Dan Anghelescu, spune că, în afara ţării, românii merg de regulă în ţări ortodoxe, Grecia, Bulgaria sau Serbia. „În Bulgaria, la patru stele în Sunny Beach, poţi plăti pentru un pachet 75 de euro, unde intră trei nopţi de cazare, cu all inclusive, dar nu găseşti acest preţ şi în România, nici măcar doar pentru cazare cu mic dejun. Iar biletul de autocar este 30-40 de euro de persoană. Totodată, dacă achiziţionezi un pachet all inclusive în Bulgaria, ei dau şi masa festivă”, a declarat pentru news.ro Dan Anghelescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net