"Vreau să fiu președinte". Cele mai potrivite melodii de alegeri

Ultima actualizare:

    Trupa Paraziții a făcut furori cu melodia Dac-aș fi președinte
Trupa Paraziții a făcut furori cu melodia Dac-aș fi președinte

Alegerile prezidențiale bat la ușă (2 noiembrie), motiv pentru cei cu ureche muzicală să-și arate talentul în punerea în versuri a mesajelor electorale. Click! vă propune câteva melodii bune de ascultat înainte de a merge la vot. Poate vă inspiră.

Primul pe lista noastră și, poate, cel mai fredonat în aceste zile, este "Dac-aș fi președinte", a celor de la Paraziții. Piesa a fost lansată în 2001 și face parte din albumul "Categoria grea". E o satiră la adresa politicienilor care tind la cea mai înaltă funcție în stat, folosind un vocabular fără perdea.

A doua melodie în ton cu vremurile pe care le trăim e semnată Darius Mafie. "Președinte" e o oglindă a scenei politice  și a societății românești în general, care descrie evenimente și personaje reale. "Miștocăreala" ieftină poate fi trecută cu vederea dacă apreciezi rima și faptul că autorul pare a fi la curent cu evenimentele politice importante ale țării.

A treia propunere e o piesă interpretată de cel mai tânăr președinte al României. Răzvan Gogan a deținut simbolic, la vârsta de doar 6 ani, cea mai înaltă funcție în stat în iunie 2007, când l-a înlocuit pentru o zi pe Traian Băsescu la Cotroceni. Cântecul e un adevărat program politic al micuțului care declară că vrea să fie primul președinte în pantaloni scurți.

A patra melodie care rulează pe youtube în preajma alegerilor prezidențiale e o satiră la adresa actualului șef al statului, Traian Băsescu. În cântec se insiunează că Traian Băsescu visează la un alt mandat în fruntea țării.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net