"Vreau înapoi banii daţi şpagă pentru parohie"

Ultima actualizare:

    Preasfinţitul Ioachim  BăcăuanulFoto: Mediafax
Preasfinţitul Ioachim BăcăuanulFoto: Mediafax

Ar trebui să fie oameni cu frică de Dumnezeu, dar nu se dau în lături de la nimic. Un nou scandal pătează imaginea Bisericii, după ce un preot din localitatea Cernu l-a acuzat pe Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul că i-ar fi cerut şpagă 7.000 de dolari ca să-i ofere o parohie. Mai mult, pentru a nu fi mutat la altă biserică, preotului i s-a cerut o nouă taxă.

E zarvă mare în localitatea băcăuană Cernu. Sătenii au ieşit în stradă supăraţi că preotul paroh, Irinel Andronache, va fi mutat fără motiv în altă comună. Mai mult, oamenii s-au revoltat când au auzit că Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Romanului şi Bacăului, i-ar fi cerut şpagă preotului care slujeşte la ei de 13 ani. “M-am săturat de această mizerie care se face în biserică. Totul este pe bani. Mi s-au cerut 3.500 de euro ca să rămân în parohie”, a spus preotul Irinel Andronache, potrivit adevarul.ro.  Preotul ar fi scos din buzunare o sumă frumuşică şi înainte de a-şi lua în primire parohia.

Localnicii îl susţin pe preotul paroh


    Preotul paroh Irinel AndronacheCaptură Youtube
Preotul paroh Irinel AndronacheCaptură Youtube

“În 2002 mi s-au cerut 7.000 de dolari şpagă pentru parohie. I-am dat Presfinţitului Ioachim 5.000 de dolari. Acum avem un proces pe rol, ei nu respectă nici asta şi vor să mă alunge. Dacă vor continua cu abuzurile, vreau cei 10.000 de dolari daţi şpagă la primirea parohiei, 7.000 cu tot cu dobânda plătită, dar şi aproape 7.000 de euro pe care i-am investit în casa parohială”, a conchis preotul. El are parte de sprijinul sătenilor, care miercuri au ieşit în stradă, după ce un grup de clerici din partea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului s-a deplasat în localitate şi a forţat spargerea lacătului pus pe uşa bisericii. Oamenii nu vor ca preotul să plece şi spun chiar că vor plăti ei şpaga cerută de Preasfinţit. Din fericire pentru ei, şefii de la Roman au stabilit că parohul nu va fi schimbat, deocamdată.

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, hulit de săteni

Preotul Irinel Andronache se află într-un conflict mai vechi cu Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, şeful Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Acuzaţiile aduse de Andronache l-au făcut pe cleric ca, în 29 mai, să se deplaseze personal la Cernu, împreună cu mai mulţi subordonaţi, în maşini Audi A8, cu geamuri fumurii. Vizita nu a fost primită cu ochi buni de săteni care l-au hulit şi l-au acuzat că face paradă de bogăţie.

Preotul paroh Irinel Andronache
Preotul paroh Irinel Andronache

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net