Vor să ne omoare! Carne veche de 40 de ani, la vânzare

Ultima actualizare:

    Pachete întregi cu carne congelată a fost depistată în depozite (capturi:protv.ro)
Pachete întregi cu carne congelată a fost depistată în depozite (capturi:protv.ro)

Incredibil, dar adevărat! La două magazine din Constanța a fost găsită la vânzare carne veche de 40 de ani. Era congelată și provenea din rezervele statului.

Carnea a fost procesată la începutul anilor '80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului. Asta înseamnă că ar fi fost dată populației doar în caz de război sau alte calamități naturale grave.

Carnea era ținută acolo în condiții speciale, la minus 40 de grade Celsius. Nu se știe cum au ajuns, încă din  2009, cinci tone de carne veche pe mâna brașoveanului Răzvan Dimoftache, care deține două magazine vechi în piața centrală și o carmangerie.

În urmă cu șase ani ani, a fost decongelată, pusă iar în congelatoare și pregătită acum pentru comercializare în magazinele proprii.

Norocul a făcut ca procurorii au intrat pe fir și au chemat medici veterinari ca să o distrugă, înainte să o cumpere cineva.

”Această carne nu mai poate fi consumată. Mai există şi riscul deteriorării microbiologice, adică a posibilităţii dezvoltării unui germene oprit, îngheţat. În stare de război se foloseşte. Ea este deţinută la temperaturi speciale la minus 40 grade. Cu mult sub temperaturile din magazine”, a explicat dr. Petru Alexe de la Facultatea de Inginerie Alimentară Galaţi, pentru stirileprotv.ro. Procurorii spun că ştampilele de la autoritatea sanitar veterinară găsite pe produse erau false. Patronul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net