Vom avea vară până în noiembrie? Iată prognoza meteorologilor britanici

Ultima actualizare:

    Vom avea o vară lungă şi caldă, spun specialiştii britanici
Vom avea o vară lungă şi caldă, spun specialiştii britanici

A fost cald până acum, dar şi reprize de ploi. Prognoza pentru următoarele trei luni, realizată de specialiştii britanici, arată că vom avea o vreme frumoasă din august, până în luna noiembrie.

Vara asta a început târziu, faţă de cum ne-am obişnuit în ultmii ani. Iată că meteorologii britanici, de la Centrul European de Prognoză, de la Reading, Anglia, spun că ploile aproape vor dispărea în următoarele trei luni, iar zonele unde va fi cald vor fi mai numeroase, faţă de anul trecut.

AUGUST. Va fi o lună călduroasă, cu temepraturi de 31-32 de grade la început, apoi vor fi în creştere. Aria unde soarele va arde cel mai mult este mai mare decât în anii trecuţi. Cel mai cald va fi în Dobrogea, Muntenia, Lunca Dunării, Oltenia, Banat, Crişana, zonele de deal, Moldova. Meteorologii se aşteaptă la mai multe valuri de caniculă în aceste regiuni şi ploi foarte puţine. Sunt posibile precipitaţii doar în centrul şi nordul ţării.

SEPTEMBRIE. Temperaturile vor fi mai mari decât normal în estul, sud-estul, sudul şi vestul ţării, adică peste 26 -28 de grade. Harta precipitaţiilor indică cantităţi foarte mici în majoritatea regiunilor, în jur de 40 -60 l/mp. Doar în Maramureş ploile ar putea fi mai importante, dar în limite normale pentru această lună, în jur de 60 -80 l/mp.

OCTOMBRIE. Va fi mai cald decât ar trebui în această lună, în majoritatea zonelor. Sunt prognozate ploi mai însemnate în nordul şi vestul ţării, posibil între 60 şi 80 l/mp. În schimb, în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Lunca Dunării abia vor fi între 20 şi 40 l/mp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net