Volkswagen riscă amenzi de 18 miliarde de dolari!

Ultima actualizare:

    Unul dintre modelele care ar putea fi retrase este Volkswagen Passat
Unul dintre modelele care ar putea fi retrase este Volkswagen Passat

Producătorul auto Volkswagen (VW) a oprit vânzarea anumitor modele diesel în Statele Unite, relatează MarketWatch, citată de Mediafax. Și asta, în urma acuzaţiilor că a trişat în timpul testelor privind emisiile poluante ale acestora. Dacă grupul va fi găsit vinovat, riscă amenzi de până la 18 miliarde de dolari.

Volkswagen a exprimat scuze publice şi a lansat o investigaţie, dar acuzaţiile ar putea slăbi poziţia directorului general Martin Winterkorn, care a supravieţuit recent eforturilor unui acţionar major de a-l îndepărta din funcţie. Scandalul a izbucnit cu doar câteva zile înainte ca board-ul VW să se reunească pentru a prelungi oficial mandatul de CEO al lui Winterkorn până în 2018.

În urma informaţiilor, acţiunile VW sunt în declin cu 12%.

„Personal, regret profund că am încălcat încrederea clienţilor şi a publicului”, a declarat Winterkorn, într-un comunicat emis duminică de companie, adăugând că VW colaborează cu autorităţile şi a comandat o investigaţie externă.

Strategia VW de dezvoltare pe piaţa din SUA s-a bazat pe promisiunea că motoarele diesel ale automobilelor grupului sunt performante şi au un nivel scăzut al emisiilor.

Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA şi Comisia pentru Resursele de Aer din California au acuzat vineri Volkswagen că a folosit un software numit „dispozitiv de apărare” pentru a face să pară că motoarele diesel ale vehiculelor grupului emit un nivel mai scăzut de emisii decât în realitate.

Circa 482.000 de automobile Volkswagen diesel au fost afectate.

Investigaţia ar putea obliga Volkswagen şi divizia Audi să recheme mii de vehicule diesel prevăzute cu motoare TDI cu patru clilidri, de 2 litri, respectiv modele Passat, Jetta, Golf, Beetle şi Audi A3.

Un purtător de cuvânt al grupului a declarat că producătorul auto a oprit vânzarea tuturor modelelor 2015 şi 2016 cu motoare TDI.

Investigaţia autorităţilor americane afectează toate automobilele cu motoare de acest tip comercializate din 2008.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net