Voiau 166.813 hectare de pădure!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Romsilva a câştigat definitiv un proces cu Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei deschis în urmă cu 16 ani, iar cele 166.813 hectare de fond forestier din judeţul Suceava pentru care Fondul Bisericesc solicitase recunoaşterea dreptului de proprietate rămân în proprietatea publică a statului.

Reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva arată, într-un comunicat de presă, că procesul a fost intentat în urmă cu 16 ani de Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, care a cerut recunoaşterea dreptului de proprietate pentru 166.813 de hectare aflate în judeţul Suceava, scrie news.ro.

Litigiul s-a judecat în aceşti ani la mai multe instanţe din ţară, la toate nivelurile.

Anul trecut, juriştii Regiei Romsilva au reuşit să păstreze în proprietatea publică a statului român încă 21.387 de hectare de fond forestier, cele mai multe în judeţele Buzău, 2.754 de hectare, Gorj, 2.622 de hectare, şi Argeş, 1.276 de hectare.

În urma aplicării legilor pentru restituirea proprietăţilor, fondul forestier proprietate publică a statului, administrat de Regia Romsilva, s-a diminuat la 3,14 milioane de hectare, adică aproape 49% din totalul fondului forestier naţional, mai scrie news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net