«Vocea din vis m-a pus să dezgrop crucea»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Episod straniu! O familie din Grădiştea de Munte, un sat din Munţii Orăştiei, aflat chiar la poalele Sarmizegetusei Regia, a scos la iveală o cruce misterioasă cu simboluri ciudate. Capul familiei, Savu Sturdza, povesteşte că un personaj divin i-a poruncit, în vis, mai multe nopţi la rând, să dezgroape monumentul.

Dacă aveţi drum spre Sarmizegetusa Regia şi vă abateţi de la drumul care traversează satul Grădiştea de Munte, aflat la poalele aşezării antice, puteţi vedea un obiect misterios: o cruce din piatră. Savu Sturdza, pensionarul care ar fi descoperit-o, susţine că monumentul se afla îngropat în grădină, iar un personaj divin, apărut în visele sale, i-a poruncit să o dezgroape. Visele ciudate ale săteanului au început în urmă cu zece ani, scrie adevarul.ro.


    Savu Sturdza,  săteanul care a găsit  obiectul din piatră
Savu Sturdza, săteanul care a găsit obiectul din piatră

„Cineva mi-a spus în vis: «Te duci la cei doi nuci. Acolo, în ţărână, este o cruce. Să o scoţi şi să o pui la răscruce de drum». La început, n-am luat visul în seamă”, spune Sturdza. În nopţile următoare, personajul misterios, de care îşi aminteşte ca fiind un bătrân cu straie negre şi cu barbă, i-a apărut din nou în vis şi a continuat să îi poruncească să dezgroape crucea. Săteanul a săpat la umbra celor doi nuci şi a dat de o cruce de piatră, împodobită cu simboluri religioase şi inscripţionată cu mesajul „Anno Domini 1833” (Anul Domnului 1833).  Sturdza a abandonat apoi lucrul, neputând ridica singur crucea, dar în nopţile următoare vocea din vis nu i-a dat pace. După mai multe zile, Savu a apelat la câţiva muncitori. Cu ajutorul unui utilaj, aceştia au scos crucea şi au turnat-o în beton, aproape de răspântie, iar preoţii din zonă au sfinţit-o. „De-atunci, visele au încetat şi am avut linişte”, încheie Sturdza.

Click! spune

Arheologii din Hunedoara sunt rezervaţi în privinţa evenimentelor relatate de localnic. Totuşi, în satele din Munţii Orăştiei circulă multe legende despre comorile apărute mai întâi în visele oamenilor, pentru ca apoi să fie descoperite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net