L-am prins treaz pe băiatul care doarme 22 de ore pe zi!

Ultima actualizare:

    Nu mai merge  la şcoală (FOTOGRAFII: ANDREEA MITRACHE)
Nu mai merge la şcoală (FOTOGRAFII: ANDREEA MITRACHE)

Din copilul vesel, cu zâmbetul pe buze, parcă s-a transformat într-un adult care se gândeşte zilnic doar la boala care îl chinuie. Diagnosticat cu o boală rară care provoacă somnolenţă, Vlăduţ a ajuns să doarmă 22 de ore din 24. Tânjeşte după o ieşire în parc, îi e dor de colegi, dar nu poate face nimic din toate astea.

Ţi se rupe sufletul să auzi un copil de 11 ani că nu mai vrea să trăiască. „De doi ani nu mai pot să fac absolut nimic. Nu vreau să mai trăiesc în lumea asta. Aş vrea să fiu din nou un copil normal. Îmi este dor să merg în parc şi să mă joc fotbal, dar sunt zile în care cad jos din picioare şi de trei ori", povesteşte, trist, Vlăduţ, aşa cum îl alintă părinţii.

Totul a început când avea 9 ani şi i-a spus mamei că are ameţeli când iese de la duş. După câteva luni, copilul a leşinat, iar părinţii au chemat ambulanţa.

Nu mai merge  la şcoală (FOTOGRAFII: ANDREEA MITRACHE)
Nu mai merge la şcoală (FOTOGRAFII: ANDREEA MITRACHE)

Doctorii din Craiova mi-au spus că a fost muşcat de o căpuşă şi a contractat o boală infecţioasă. I-am făcut toate analizele şi a reieşit că este sănătos. L-au trimis la psihiatru, iar medicii mi-au spus că se preface, că vrea să atragă atenţia asupra lui şi îşi provoacă singur stările respective. Cu lacrimi în ochi vă spun că ajunsesem să-l las în mijlocul străzii atunci când leşina. Am zis că medicul respectiv are dreptate, însă mi-am dat seama că este ceva mult mai grav şi am continuat investigaţiile medicale", a spus Alina Preda, mama băiatului de 11 ani.

Ajuns la Bucureşti, Vlăduţ a fost diagnosticat cu narcolexie, o boală care provoacă somnolenţă şi care, în România, nu poate fi tratată. Băiatul a ajuns acum să doarmă 22 de ore din 24. Boala l-a împiedicat pe Vlad să mai meargă la şcoală. Mama copilului povesteşte că, din cauză că leşina la cursuri a luat decizia să urmeze ­cursurile la domiciliu.

„Practic, el nu mai este un copil ca toţi ceilalţi. Sunt zile în care doarme 22 de ore. Până acum câteva luni se mai uita la desene animate, însă acum nici măcar asta nu mai face. Mi-a zis că ar vrea să trăiască în lumea virtuală, acolo unde nimeni nu poate să râdă de el. Am renunţat şi la plimările noastre în parc. Cred că nu mai vrea să fie văzut de toată lumea cum leşină în plină stradă. Medicii mi-au spus că în timp o să apară şi paralizia corpului în somn", a mai povestit mama.

Pentru cei care vor să îl ajute pe Vlad, părinţii copilului au deschis contul RO02BRDE170SV35644801700 la BRD, pe numele Preda Alina.

"Nu vreau să mai trăiesc în lumea asta! De doi ani nu mai pot să fac absolut nimic"Vlad Preda

Nu mai merge  la şcoală (FOTOGRAFII: ANDREEA MITRACHE)
Nu mai merge la şcoală (FOTOGRAFII: ANDREEA MITRACHE)

Mama lui Vlad e profesor la Liceul „Mihai Viteazul" din Băileşti, iar tatăl este poliţist. Cei doi câştigă împreună 2.500 de lei pe lună şi au povestit că au fost luni în care toţi banii au fost cheltuiţi pe tratamentul băiatului.

„Sunt o mamă disperată care vede zilnic cum puiul ei de 11 ani se stinge fără ca nimeni să îl poată ajuta. Medicul i-a prescris două medicamente: anafranil şi modafinil. Pe primul am reuşit să îl găsim, însă pe cel de-al doilea l-am comandat din Italia la un preţ de 100 €. Există tratament pentru narcolexie doar la Spitalul Robertdebre, din Franaţa. Medicii de acolo mi-au spus că trebuie neapărat să fac o programare. De patru luni am trimis zilnic mail, însă nimeni nu mi-a dat nici măcar un răspuns. Sunt gata să vând tot ce am pentru a-mi salva copilul", a spus, îndurerată, mama lui Vlad.

Narcolexia este o boală a sistemului nervos care provoacă somnolenţă. E o boală rară în România care apare, în general, în perioada adolescenţei sau în primii ani ai maturităţii. „Persoanele diagnosticate cu narcolexie nu mai pot memora nimic. Se prăbuşesc şi dorm ore întregi. Pot avea halucinaţii, iar în unele cazuri pot suferi o pierdere a controlului asupra muşchilor", a spus medicul neurolog Cristian Mihăilescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net