Violatorii din Vaslui încearcă să scape basma curată. «Băieţii au crezut că totul se rezolvă cu bani»

Ultima actualizare:

    Cei şapte violatori din Văleni, Vaslui FOTO Adevărul
Cei şapte violatori din Văleni, Vaslui FOTO Adevărul

Violatorii din Vaslui tot încearcă să scape basma curată, punând presiune atât pe victimă, cât şi pe părinţii acesteia. Mai mult, rudele vinovaţilor au recurs la tot felul de tertipuri pentru a convinge familia fetei agresate să renunţe la demersul în instanţă.

După ce au insistat cu sume uriaşe de bani, părinţii violatorilor au inventat minciuni şi poveşti cât mai urâte pentru a o pune pe victimă într-o ipostază proastă. „Fata noastră nu a lipsit niciodată de la şcoală, este un copil liniştit. Ei, cei care au abuzat-o, dar şi familiile lor au inventat cele mai urâte lucruri numai pentru a o pune într-o imagine proastă. Aceste lucruri au afectat-o şi încă o afectează foarte mult”, mărturiseşte pentru “Adevărul” mama victimei.

Mama fetei mai spune că nimic nu poate şterge suferinţa şi umilinţa fiicei sale. O rudă de-a acesteia care lucreză de ceva timp în Italia o ajută pe tânără, plătindu-i consilierea la un psiholog din oraş. Chiar dacă medicul i-a fost alături pe parcursul dramei post-tragedie, fata s-a baricadat în casă, s-a închis în ea şi nu vrea să mai vorbească cu nimeni.

Atitudinea părinţilor violatorilor o afectează şi mai mult: „Au pus o presiune uriaşă pe ea şi pe noi, pentru a ne retrage plângerea, ba chiar ne-au luat la rost că nu o facem. Au crezut că totul se rezolvă cu bani, au încercat să ne cumpere fata cu sacoşa cu bani. Fata noastră nu este de vânzare. Noi nu vrem bani, vrem doar să se facă dreptate”, povesteşte mama victimei.

Tatăl fetei mai spune că după ce nu a dat curs insistenţelor şi nu a acceptat banii în schimbul retragerii plângerii, mama unuia dintre violatori a făcut un scandal monstruos în faţa casei lui: „Când a văzut că nu suntem de acord să ne vindem fata, a început să vorbească urât, să ne jignească. Am închis poarta şi am lăsat-o să vorbească singură”.

Familiile celorlalţi violatori au încercat direct sau prin intermediari să ofere sume uriaşe de bani pentru ca victima să renunţe la plângere. Iar demersurile lor au ajuns până într-acolo încât au luat victima aproape cu forţa într-o maşină şi au dus-o la un notar dintr-o altă localitate, la 25 de kilometri de oraşul Vaslui, pentru a semna un acord de mediere în schimbul unei sume mari de bani.

În ciuda insistenţelor, notarul Marieta Ioniţi a declarat pentru ziarul local “Vremea Nouă” că părinţii violatorilor nu au avut noroc de semnătura fetei: „Am văzut-o pe fată speriată şi bulversată şi nu am dat curs cererii lor. Am întrebat-o dacă are avocat, mi-a spus că are. Apoi, am întrebat-o dacă părinţii ei şi avocatul ştiu că a venit la Negreşti pentru mediere şi mi-a răspuns că nu. Tatăl unuia dintre violatori a făcut promisiunea că îi va da bani, dar pe ea nu o interesau banii lor. Era speriată şi nu-şi dorea decât să se termine cât mai repede toată povestea. Mi s-a părut onest şi profesionist să refuz medierea. I-am spus că orice acte va semna aici la mine, este vorba despre un viol şi ancheta nu se va opri”.Articolul complet pe Adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net