Vine primăvata: temperaturi de aproape 20 de grade săptămâna aceasta

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Meteorologii aduc veşti bune pentru zilele următoare! Vremea se va încălzi treptat, astfel că joi temperaturile se vor situa cu mult peste normalul acestei perioade: aproximativ 18 grade Celsius!

Meteorologii anunţă vreme instabilă pentru zilele următoare. În unele zone, cerul va fi temporar noros, vom avea precipitaţii şi ceaţă. Cu toate astea, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei. De joi, valorile termice vor continua să crească, vremea devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an.

Pe parcursul zilei de luni, în sudul și centrul Moldovei, în sud-estul Transilvaniei și zona Carpaților Meridionali și ai Curburii, înnorările vor fi persistente și vor fi precipitații mixte în zonele mai joase de relief și ninsori la altitudini mari. În restul țării, cerul va fi temporar noros, iar în Dobrogea și estul Munteniei vor fi ploi și trecător lapoviță. Pe timpul nopții cerul se va degaja în sud, în est și parțial în centru, astfel că vor fi temperaturi mai scăzute decât în nopțile precedente.

În schimb în regiunile nord-vestice nebulozitatea se va accentua, precipitațiile se vor extinde ca arie și treptat vor predomina ninsorile. Vor fi condiții ca izolat să se depună polei, în primele ore ale dimineții în centru și est, iar noaptea în nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale și temporare în special în sudul extrem al teritoriului și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 9 grade, iar cele minime între -7 şi 2 grade. Izolat, în zonele joase, va fi ceață.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări mai ales în prima parte a zilei, când trecător vor mai fi posibile precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6...7 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade.

Marţi, în vestul, centrul și nordul țării cerul va fi noros, iar precipitațiile în extindere. În Maramureș și în zonele montane vor fi ninsori moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent, în Crișana și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, iar în Banat și Moldova vor predomina ploile. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și va ploua local seara și noaptea. Vântul va avea intensificări în zona montană, mai susținute pe creste, local în regiunile sudice și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime, preponderent pozitive, între -1 şi 5 grade.

În Capitală, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă de 1...2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat.

Miercuri, vremea se va încălzi cu precădere în jumătatea de sud a țării. Cerul va fi mai mult noros în regiunile nord-vestice unde local vor predomina ploile, precum și în zona montană unde la început vor fi mai ales ninsori, apoi și precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei. În restul teritoriului, variabil, cu înnorări tempore și doar izolat ploi slabe. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, dar local și temporar și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime în general între -1 și 6 grade.

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 12...14 grade, iar cea minimă de 2...3 grade.

Şi joi, valorile termice vor continua să crească, vremea devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an; temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, iar cele minime în general între 0 și 7 grade. Vor fi înnorări în regiunile nord-vestice unde va ploua, dar și la munte unde local se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi pe arii restrânse în centru și nord-est. Vântul va avea intensificări în toate zonele, cu viteze mai mari la munte.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net