VIDEO Mama unui copil cu handicap îşi cere drepturile! Ce răspuns şocant a primit din partea autorităţilor

Ultima actualizare:

    Salariul de 670 de lei este singurul venit al Ionelei Tudor Foto: Prima TV
Salariul de 670 de lei este singurul venit al Ionelei Tudor Foto: Prima TV

Mama unui copil cu o formă gravă de handicap nu şi-a mai primit de luni de zile banii cuveniţi ca asistent personal, pentru îngrijirea fiului. Autorităţile, însă, rămân indiferente...

Femeia este disperată! Salariul de 670 de lei e singurul venit al Ionelei Tudor (44 de ani), din Giurgiu, care nu-şi poate lăsa singur nicio clipă băiatul paralizat. De şapte ani, banii vin cu întârziere chiar şi de luni de zile, iar autorităţile dau vina una pe alta, fără a găsi însă şi o soluţie. Situaţia e cu atât mai gravă cu cât, doar în Giurgiu, sunt 700 de cazuri similare cu cel al Ionelei. Obosită să-şi cerşească drepturile legale, femeia a apelat la ajutorul emisiunii de la Prima TV, „Revendicarea”, iar realizatorul emisiunii Mihai Ursu vrea să facă dreptate, în emisiunea de luni, 26 ianuarie, la Prima Tv. „Am fost la toate autorităţile locale, am făcut greve, am stat cu copiii în stradă o săptămână”, spune Ionela. „Ne descurcăm foarte greu. Nu vreau să mă plâng, pentru că nu vreau să se înţeleagă că vai, ce amărâţi suntem noi, asistenţii personali. Ne ducem crucea cu demnitate şi vrem respect”. Explicaţiile autorităţilor nu ţin, însă, de foame şi mai mult, primarul susţine că femeia şi toţi cei aflaţi în situaţia ei sunt „manipulaţi politic”. „Eu nu fac politică, eu am un copil acasă pentru care îmi cer dreptul şi care n-are pâine pe masă”, răspunde Ionela. Vezi video!

Răspunsul primarului: „Sunteţi manipulaţi politic!”

Totodată, echipa „Revendicarea” pune întrebări incomode şi marilor companii care îşi încalcă, uneori, contractele. O firmă de asigurări refuză să plătească o daună, spunând că raportul întocmit de poliţie este fals. Păgubitul îşi cere drepturile în emisiunea „Revendicarea” şi trage la răspundere compania la care are poliţa CASCO. Tot în emisiunea de luni aflaţi şi cum autorităţile aplică legea după ureche. O familie din Slatina (Olt) a fost somată de ANAF să plătească o datorie pentru câteva zile din perioada concediului de îngrijire a copilului, în care ar fi primit bani în mod necuvenit. Prin lege, aceasta ar fi trebuit însă să fie ştearsă. Cazul ajunge în mâinile realizatorului Mihai Ursu.

Justiţiarul Mihai Ursu este hotărât să facă dreptate
Justiţiarul Mihai Ursu este hotărât să facă dreptate

Totul despre Mihai Ursu

Mihai Ursu are o carieră jurnalistică de aproape 20 de ani şi o vastă experienţă în reportaje de investigaţie şi anchetă. Jurnalist acreditat la Ministerul de Interne şi la Ministerul Apărării Naţionale, el şi-a început misiunea de justiţiar la Prima TV în 2002, cu emisiunea „112 - Poliţia în acţiune”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net