VIDEO Ce conține de fapt vaccinul ARN mesager. Printre ingredientele de bază sunt apa, zahărul, sarea și oțetul

Ultima actualizare:

    Pagina ROVaccinare a publicat un videoclip în care explică pe larg ce conține vaccinul ARN mesager
Pagina ROVaccinare a publicat un videoclip în care explică pe larg ce conține vaccinul ARN mesager

Cu toții ne-am întrebat ce conține vaccinul ARN mesager, astfel că medicul Laura Ghibu, consilier onorific în CNCAV, a explicat pe înțelesul tuturor. Lista ingredientelor este relativ simplă în comparație cu alte vaccinuri: apă, săruri, oțet, zahăr, grăsimi și o substanță activă, fără conservanți.

Majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc. De aceea, prezintă un risc foarte scăzut de reacții adverse, explică specialiștii, care subliniază faptul că respectă toate cerințele legale de calitate, siguranță și eficacitate și este aprobat de Comisia Europeană, după evaluarea efectuată de Agenția Europeană a Medicamentului.

Deci, în vaccinul pe bază de ARN mesager avem: o substanță activă și un lichid care o transportă la destinație. Substanța activă este formată din ARN mesager și dintr-o capsulă de grăsime.

Aceasta are două roluri: protejează mesajul care trebuie să ajungă la celulele noastre și se lipește și fuzionează cu peretele celulelor.

Vaccinul pe bază de ARN mesager conține și multă grăsime 

Capsula de grăsime este formată, la rândul ei, dintr-o substanță foarte grasă, asemănătoare cu cea din care este format peretele celulelor noastre. Sau Lipida SM 102, o substanță grasă care creează un strat protector în jurul bucății de ARN mesager.

Mai are în compoziție și Polietilen Gligol, un alt tip de grăsime, care se găsește în mai multe medicamente. În vaccinul antiCovid are misiunea de a fi o peliculă stabilizatoare, ține împreună straturile de grăsime.

De asemenea, se regăsește și Distearoyl, tot o formă de grăsime des ultilizată în pastile, și face legătura dintre capsula de grăsime din jurul substanție active și celula noastră.

Dar și Colesterol, o substanță naturală pe care toți o avem deja în corp. Acesta ajută la reglajul rezistenței capsulei de grăsime.

În interiorul capsulei de grăsime se găsește un mesaj pe care celula noastră îl citește și cu ajutorul căruia va activa un proces, în urma căruia ne vom alege cu anticorpi împotriva Covid-19. Acest masaj este bine învelit în acele straturi de subsanțe grase.

Vaccinul pe bază de ARN mesager conține aditivi alimentari care se află în cipsuri și înghețată

Medicul Laura Ghibu ne explică și cum ajung capsulele unde trebuie. Sunt transportate de lichide până ajung la destinație, în mușchiul brațului.

Acest lichid, la rândul lui, conține: apă, prezentă natural în corp, sare de bucătărie, trometamol, clorhidrat de trometamol, adică două substanțe bazice care se folosesc și în alte medicamente, pentru reglarea PH-ului lichidului, pentru a-l face asemănător sângelui.

De asemenea, lichidul mai conține oțet mai concetrat, o sare de sodium, un obișnuit aditiv alimentar cu efect emulsifiant, pe care-l găsim și în înghețată, acetat de sodiu, o substanță care se găsește natural în plante și animale. Mai pe românește, un aditiv alimentar cu efect conservant, ce există și în cipsuri.

Pe lista ingredintelor regăsim zahărul de masă, care se folosește pentru stabilizarea capsulelor de grăsime în timpul transportului.

Vaccinul pe bază de ARN mesager nu îngrașă și nu are nevoie de conservanți

”Aceste vaccinuri trebuie păstrate la temperaturi foarte joase, de aceea nu este nevoie de conservanți. Și nu îngrașă! Majoritatea ingredientelor sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul tău, de aceea vaccinul pe bază de ARN mesager prezintă un risc foarte scăzut de reacții adverse. Cele mai obișnuite reacții sunt: durere și roșeață la locul injectării, oboseală, dureri de cap, febră, dureri musculare”, a conchis Laura Ghibu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net