Victor Ponta şi Klaus Iohannis, la a doua dezbatere înainte de alegeri

Ultima actualizare:

    Victor Ponta şi Klaus Iohannis, la a doua dezbatere Foto: adevărul.ro
Victor Ponta şi Klaus Iohannis, la a doua dezbatere Foto: adevărul.ro

Victor Ponta şi Klauss Iohannis s-au întâlnit, din nou, în platoul unei emisiuni TV, pentru a doua dezbatere prezidenţială înainte de alegerile din data de 16 noiembrie.

Cei doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al României au venit în această seară în platoul B1 TV şi au încercat, fiecare, să convingă telespectorii că merită să ajungă la cârma ţării. Fiecare candidat a avut un timp fix în care a putut răspunde întrebărilor puse de moderator.

Redăm, mai jos, câteva chestiuni dezbătute:

Moderator: Cine este candidatul Victor Ponta?

Victor Ponta: Vă mulţumesc anticipat că vreţi să ne lăsaţi să discutăm despre cum vedem noi România. Aseară am discutat despre probleme economice, despre justiţie. Cred că sunt pregătit şi pot fi acel preşedinte de care România are nevoie din trei motive. Pentru că nu poţi face nimic fără o echipă şi pentru că, după doi ani şi jumătate ca premier, am constat că avem nevoie de stabilitate şi unitate.A fost un regim care re s-a bazat pe învrăjbirea românilor către români.

Klaus Iohannis: Sunt Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu, preşedintele PNL, candidatul ACL. Sunt candidatul care crede că votul este un drept, nu o lozincă, şi a celro din diaspora. Sunt candidatul care crede că este nevoie de o schimbare profundă în România. Trebuie să avem curajul să spunem „Stop“ şi de la capăt. Am două mape mari, sunt scrisori trimise de românii din diaspora, prin care s-au plâns că au fot umiliţi. „Sunt preot, am fost pur şi simplu umiliţi“. Vi le las poate o să explice cineva de ce au fost umiliţi. Au lipsit de la PSD 52, de la ACL - 19.

Numiţi două calităţi ale contracandiatului dumneavoastră, scrie adevărul.ro.

Victor Ponta: Un politician abil. Primarul Bucureştiului, domnul Băsescu, a fost un primar bun?

Klaus Iohannis: Contracandidatul meu are calitatea de a vorbi despre orice, oricât, indiferent dacă ştie despre ce este vorba. Este foarte bine pentru un politician ambiţios să fie tânăr. A dezamăgit, este exponentul unui sistem, o persoană manevrată din umbră. Spre deosebire de dumneavoastră, eu aseară am ştiut despre ce vorbesc.

Citeşte, pe adevărul.ro, dezbaterea completă dintre cei doi candidaţi

Discuţia dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis s-a încheiat cu replici ironice de ambele părţi.

Iohannis: Dragii mei, din păcate, de data aceasta nu trebuie să alegem între două persoane, ci între două abordări. Vă propun schimbarea felului în care se face politică în Românie, Victor Ponta, o continuare. Eu rămân cu oferta mea. Voi apăra dreptul oricărui român la vot, indiferent dacă votează în Dorohoi sau în Londra. Se pare că Guvernul nu a putut să facă acest lucru. Dacă nu a putut să facă cât a fost prim-ministru, cum credeţi că va fi bun ca preşedinte. Eu vreau să fiu preşedinte vostru. Dacă vreţi să fie un preşedinte exponent al baronilor, PSD va avea toată puterea. Nu daţi toată puterea unui singur partid, care este un aprtid de stânga, nereformat. Votaţi schimbarea.

Iohannis: Oare, domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus prim-minsitru? Pe mine m-a refuzat. Concluzia puteţi să o trageţi singuri.

Victor Ponta: Eu reprezentam USL unde aţi venit ca să-l daţi jos pe Crin Antonescu...

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0875101574 jpg
image
image
image
image
image
image
ceai rozmarin jpg
document pentru pensie jpg
image png
cutremur ialomita slobozia 2 noiembrie 2023 18867841 jpg
loterie jpg
Vitamine pentru piele jpg
pana pasare huia colaj captura video jpg
Salonul Auto Beijing, Xpeng, foto Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net