Victor Ponta s-a întins pe burtă de frica rachetelor

Ultima actualizare:

O experienţă unică, pentru premierul Victor Ponta. Se afla la Kandahar, în Afganistan, când baza miliatră a fost atacată cu rachete de talibani. „Am crezut că este un exerciţiu, apoi am văzut că nu e de glumă”, a povestit premierul.

Alarmă la baza militară românească din Kandahar. Premierul Ponta se afla în Afganistan pentru ceremonia de retragere a trupelor româneşti din această ţară, când s-a dat alarma: atac cu rachete.

simeon stalpnicul png

„Mi-a trimis imediat un mesaj în care îmi spunea că este sub masă şi în jurul lor explodează rachete. M-am speriat foarte tare şi am deschis imediat televizorul să aflu amănunte. Apoi, Victor mi-a trimis un alt mesaj în care îmi spunea că totul este în ordine şi că urmează să fie transportaţi cu maşini blindate în buncăre. Nici acum nu sunt prea liniştită”, a spus pentru Click! Daciana Sârbu, soţia premierului.Ieri, dimineaţă, o delegaţie oficială, condusă de Victor Ponta, a asistat la o ceremonie la începerea retragerii trupelor româneşti din Afganistan. După aceea, militarii şi guvernanţii au mers la masă, unde i-a surprins atacul cu rachete al talibanilor.

„Când a sunat alarma, am crezut că este un exerciţiu. Dar am văzut că toată lumea se întinde sub mese, la ordinul «Culcat!». Mi-am dat seama că nu e de glumă şi am fost disciplinat. Nu a fost nimic special, un mic incident care a dat culoare acestei deplasări”, a spus Victor Ponta.

Potrivit ziariştilor aflaţi de faţă, alarma a durat circa 20 de minute, după care toţi cei prezenţi au fost transportaţi cu blindate, în buncăre.

Click! spune:

Până în octombrie, se vor retrage aproape toate trupele din România şi vor rămâne circa 200 de militari. În ultimii 12 ani, România a participat la acţiunile NATO din Afganistan cu un număr total de 25.000 soldaţi. În operaţiunile din această ţară au murit 23 de militari români, iar alţi 150 au fost răniţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net