Victor Ponta despre lista datornicilor ANAF: «E praf în ochi»

Ultima actualizare:

    Victor Ponta acuză ANAF de protejarea marilor datornici
Victor Ponta acuză ANAF de protejarea marilor datornici

Fostul premier al ţării a ieşit la atac pe Facebook. Victor Ponta acuză ANAF de protejarea marilor datornici.

Mesajul postat de fostul premier pe Facebook

“O întrebare simplă - Incompetenţă sau ticăloșie la ANAF?!?

Am văzut “lista datornicilor” la bugetul de stat - praf în ochi pentru presă. CNH sau TVR nu o să plătească niciodată că nu au de unde, iar "European Food" nu plătesc pentru că au decizii internaționale să primească de la Statul român mai mult decât au ei de dat!

Interesant este cine a fost "omis" de pe lista! Și mă refer la toate societățile aflate în insolvență, ale căror datorii totale erau estimate la 10 MILIARDE de RON! Bani nu glumă!

Știți de ce nu se publică și acea listă!?

Ghici ghicitoare - pe primul loc cu aproape 100 milioane de RON (peste 20 milioane Euro) datorii doar la bugetul de stat se află "Realitatea Media"!

Da, aia unde "Napoleon cu batistuță" și "Analistul politic interplanetar" mai încearcă încă zilnic să îl pupe în fund și în case pe "Președintele Lor"! Unde fac Gorghiu, Blaga și Perdoiu emisiuni fabuloase cu rating zero, unde Marian Munteanu este prezentat ca noul Petrache Lupu de la Maglavit și unde se mai screm să atace forțos pe toți "dușmanii poporului" - inclusiv pe amețitul de Ludovic Orban care tocmai dorea să îi cotizeze lui "Analistul Interplanetar" cam 30.000 euro cash (dar ghinion nu i-a lăsat DNA)!

Deci pe 25 milioane de euro bani publici se țin doi lăutari care cântă și ei de doi poli la cine dă banul! Și au fost și "șterși" de pe lista datornicilor ca oamenii s-au obișnuit să fie fraieriți pe banii lor! Bună afacere pentru contribuabilul român!

Dar în afară de ăștia pe care îi știm deja, oare pe cine mai protejează ANAF-ul "tehnocrat" și nu îi da pe lista!? O să aflăm vreodată!? Dvs. ce credeți?”, a ascris fostul premier pe Facebook.

Top 10 al datornicilor publicaţi de ANAF

Cei mai mari zece datornici la stat au de achitat 1,38 miliarde lei, topul fiind condus de Complexul Energetic Hunedoara cu aproape 477,33 milioane lei, urmat de fraţii Ioan şi Viorel Micula, prin firmele European Food şi European Drinks, cu restanţe de 401,8 milioane lei, şi Societatea Română de Televiziune, cu 352,6 milioane lei, potrivit datelor publicate marţi de Fisc.

Complexul Energetic Hunedoara, pentru care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat marţi intrarea în insolvenţă, cumulează datorii la bugetul de stat de circa 174,72 milioane de lei, din care doar 72,17 milioane lei reprezintă obligaţiile fiscale principale, restul fiind acumulări de dobânzi şi penalizări de întârziere, denumite de Fisc obligaţii fiscale accesorii. La acestea se adaugă suma de 238,8 milioane lei restantă la bugetul asigurărilor sociale, 56,06 milioane lei pentru asigurările sociale de sănătate şi 7,74 milioane lei pentru bugetul asigurărilor de şomaj, scrie news.ro.

Oamenii de afaceri Ioan şi Viorel Micula datorează statului 401,8 milioane lei, din care cea mai mare parte, de 401,56 milioane lei, reprezintă restanţele înregistrate de firma European Food.

La bugetul de stat, fraţii Micula sunt datori cu 400,82 milioane lei prin European Food, din care au contestat suma de 400,1 milioane lei.

Televiziunea Română ocupă al treilea loc pe lista celor mai mari restanţieri la bugetul general consolidat, cu 352,6 milioane de lei, din care 170,32 milioane lei reprezintă datorii la bugetul de stat. La bugetul asigurărilor sociale, societatea de televiziune are de plată 131,57 milioane de lei, iar pentru asigurările de sănătate înregistrează debite de 45,24 milioane lei, având şi o restanţă de 5,46 milioane lei pentru asigurările de şomaj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net