Victor Ponta: «Ce facem dacă militarii maghiari ucid copii? »

Ultima actualizare:
Ponta a criticat dur modul de gestionare a crizei refugiaților din Ungaria
Ponta a criticat dur modul de gestionare a crizei refugiaților din Ungaria

Autoritățile ungare au anunțat că vor construi un gard la granița cu România, în cazul în care ruta refugiaților va trece și prin țara noastră. Tensiunile au fost agravate și din cauza anumitor declarații pe care le-a făcut Victor Ponta, care a susținut că refugiații ajunși în Ungaria sunt „trataţi cu bâta şi cu înseriatul“. Ministerul Afacerilor Externe din România consideră că gestul este unul corect, între două state membre ale Uniunii Europene.

Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe cu privire la această intenţie cu puţin timp înainte de a fi anunţată public”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

Victor Ponta a fost acuzat de ministrul ungar de externe  Peter Szijjarto că ar fi rostit „minciuni sfruntate”, despre modul în care gestionează Ungaria criza refugiaților. Premierul României a ținut să precizeze, pe contul său personal de Facebook, că nu dorește să răspundă unor astfel de provocări, potrivit Digi24.

Invitat în emisiunea “Sinteza Zilei” de marți (15 septembrie), premierul României a făcut declarații șocante despre tensiunile dintre București și Budapesta: “Ce facem, că dacă vorbim de nişte terorişti pe care îi atacăm cu armata e în regulă, e foarte bine lucrul ăsta, dar ce facem dacă militarii maghiari se apucă şi, nu ştiu, trag sau ucid nişte copii şi nişte femei? Am rezolva problema? Eu cred că am făcut-o mult mai rea”.


    Ponta a criticat dur modul de gestionare a crizei refugiaților din UngariaFoto: Arhiva personală
Ponta a criticat dur modul de gestionare a crizei refugiaților din UngariaFoto: Arhiva personală

Premierul României pare să aibă un scenariu sumbru în minte, cu privire la gardul pe care Ungaria vrea să îl construiască la granița noastră, dar și cu privire la modul în care sunt tratați refugiații: „Povestea că Ungaria îşi face un gard de jur împrejur şi aruncă toate problemele în Serbia, în România, în Austria denotă un mod de gândire care, din punctul meu de vedere, scoate Ungaria din Europa. Mă gândesc cu groază - şi cred că toţi liderii europeni şi, până la urmă, cetăţenii europeni se gândesc cu groază la un singur lucru care acum e posibil".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net