Victor Ciorbea, față în față cu românii care îi cer demisia

Ultima actualizare:

    Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Victor Ciorbea, care deține în prezent funcția de Avocat al Poporului, va fi informat oficial mâine că peste 130.000 de români îi vor demisia. O petiție online, inițiată de organizația civică de-clic, a strâns un număr record de semnături în 48 de ore.

O listă cu 100.000 de semnături va ajunge mâine dimineață la București, de la Cluj. Petiția „Victor Ciorbea, ești concediat” a fost inițiată de asociația civică de-clic. Românii care îi cer demisia lui Victor Ciorbea sunt nemulțumiți că avocatul poporului nu și-a îndeplinit atribuțiile de a le reprezenta interesele. Victor Ciorbea e acuzat că s-a raliat cu politicienii atunci când a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională legea care le interzice politicienilor condamnați penal să ocupe funcții în guvern.

„Vom depune lista la Avocatul Poporului, în primă instanță, pentru a-l informa oficial pe domnul Victor Ciorbea de demersul nostru. Îmi doresc să accepte să demisioneze. Eu consider că, într-o țară în care 100.000 de oameni îți spun să pleci, trebuie să faci acest lucru”, a declarat pentru click.ro Tudor Brădățan, reprezentantul Comunității de-clic.

Actul normativ pe care Victor Ciorbea îl invocă (Legea 90/2001) i-ar oferi lui Liviu Dragnea oportunitatea de a deveni premier, în cazul în care ar fi modificat. Liderul PSD a fost condamnat penal la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Potrivit prevederilor legii în discuție, oamenii politici care au suferit condamnări nu pot ocupa funcții în guvern.

Citiți aici cum poate fi demis Avocatul Poporului!

Se anunță proteste de stradă

Clujenii se vor strânge miercuri seară (ora 18.00) în Piața Unirii pentru a-i cere lui Victor Ciorbea să demisioneze. Inițiatorii protestului spun că integritatea politicienilor nu e negociabilă și că acest lucru ar trebui să-l înțeleagă orice demnitar, din orice partid ar face parte.

Un protest similar este anunțat miercuri seară, tot de la ora 18.00, în Piața Universității din București. Cei care au anunțat deja că vor participa de la acțiune consideră că Victor Ciorbea este incompatibil cu funcția de Avocat al Poporului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net