Viaţa pe o uliţă de pământ

Ultima actualizare:

    Ei trăiesc în Capitala României, dar au noroi pe ghete mai ceva ca la ţară, iar maşinile îşi distrug amortizoarele prin «tranşee»Fotografii: Florin Șuler
Ei trăiesc în Capitala României, dar au noroi pe ghete mai ceva ca la ţară, iar maşinile îşi distrug amortizoarele prin «tranşee»Fotografii: Florin Șuler

“Zbang”, “trosc”, “buf”, “pîr”. Sunt “gemetele” scoase de părţile componente ale maşinilor care străbat străzile de pământ Avionului şi Balonului, nu dintr-un sat uitat de lume, ci din Bucureştiul anului 2018. Locuitorii de pe aceste uliţe povestesc adevărate legende urbane despre viaţa într-un astfel de loc.

Cartierul Aviaţiei este o zonă foarte căutată din punct de vedere imobiliar din nordul Capitalei. La nici un kilometru de staţia de metrou Aurel Vlaicu, se află străzile Avionului şi Balonului, unde s-au construit ansambluri rezidenţiale nou-nouţe şi vile cochete. În ciuda faptului că vorbim de două uliţe, traficul este infernal, practic bară la bară, mulţi şoferi folosindu-le pe post de scurtături între Pipera şi Nordului-Herăstrău.

simeon stalpnicul png

“Taxe mai mari şi drumuri mai proaste”, face haz de necaz Nicoleta Vlad, în timp ce face slalom printre gropi cu maşina. Andrei Cârstea a tras pe dreapta şi se uită pe unde să-şi strecoare maşina fără daune. “Nici la ţară nu găseşti aşa străzi, care arată practic ca după război!”, se miră el, ieşit jumătate pe geamul maşinii. Locuitorii din zonă povestesc prin ce trec şi se îndoiesc că cele două străzi vor fi vreodată asfaltate.


    Tudoriţa Constantin nu crede că va vedea vreodată asfalt în faţa porţii
Tudoriţa Constantin nu crede că va vedea vreodată asfalt în faţa porţii

“Nici nu ştiţi ce coşmar trăim din cauza acestor tentative de străzi. Tot timpul stăm cu frica în sân şi dormim iepureşte. Sunt atât de pline de gropi şi denivelări încât, de multe ori, pentru a le ocoli, şoferii pierd controlul şi intră în curţile noastre, ne dărâmă gardurile, mai-mai să intre peste noi în case”, se plânge Tudoriţa Constantin, care locuieşte pe Balonului din 1990. 

Femeia povesteşte că ziua trece cum trece, şoferii cască ochii, reduc viteza, dar noaptea este ca ”în vise urâte”. Pe cele două drumuri nu sunt becuri şi domneşte “legea junglei” în trafic. Potrivit locatarilor, nu se acordă prioritate, se aud veşnic buşituri, dar nimeni nu iese din casă, pentru că izbucnesc încăierări tot timpul. “După lăsarea întunericului, lumea nu îşi lasă animalele pe afară, că le găsim moarte, călcate în beznă de şoferii care încearcă să scape de tranşeele de pe cele două drumuri”, zice bucureşteanca. 


    Când plouă, pe aceste străzi nu se poate intra decât cu cizme  de cauciuc
Când plouă, pe aceste străzi nu se poate intra decât cu cizme de cauciuc

Potrivit unei statistici întocmite de hotnews.ro, în Sectorul 1 sunt 62 de străzi de pământ, în Sectorul 3 - 34, în Sectorul 4 - 24, în Sectorul 5 -31 şi în Sectorul 6 - 23. Oficial, Sectorul 2 nu are nici un astfel de drum. La rândul ei, Primăria Capitalei are în administrare 41 de străzi de pământ, 26 fiind în Cartierul Henri Coandă. Străzile Avionului şi Balonului sunt în ograda Primăriei Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net