Veste-șoc pentru Cornel Penescu! Este distrus în pușcărie

Ultima actualizare:

    Cornel Penescu e înacarcerat din septembrie 2013 la Penitenciarul Ploiești
Cornel Penescu e înacarcerat din septembrie 2013 la Penitenciarul Ploiești

Nu-l mai scapă nimeni de anii grei de pușcărie! Fostul finanțator al FC Argeș Cornel Penescu, este condamnat definitiv în șapte dosare penale și îl așteaptă de excutat cinci ani de închisoare.

În urma contopirii pedepselor din cele șapte dosare penale, Tribunalul Prahova a decis, ieri, să-i aplice lui Penescu pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de cinci ani de închisoare.

10 ani i-au fost retrase drepturile cetățenești

În plus, a fost adăugată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a alege şi a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat sau de a avea orice funcţie de conducere, decizie sau control într-o societate comercială.

Interdicțiile vor fi aplicate timp de zece ani după executarea celor cinci ani de pușcărie. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Din 2009 tot stă după gratii

Cornel Penescu a petrecut mai multe luni în arest, între 13 aprilie 2009 și 29 ianuarie 2010 și între 10 mai 2010 și 21 mai 2010, iar în prezent execută o pedeapsă privată de libertate în Penitenciarul Ploiești, unde este încarcerat din 20 septembrie 2013.

Condamnat pentru mită arbitrilor și fraudarea banilor europeni

Cele mai cunoscute dosare în care omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat sunt ”Mită pentru arbitri”, dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraudarea fondurilor europene, dar și dosarul în care fostul primar al municipiului Craiova Antonie Solomon a fost condamnat pentru corupție.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net