Veste proastă! Vin scumpiri

Ultima actualizare:

    S-a stabilit că în Europa sunt foarte mulți alcoolici
S-a stabilit că în Europa sunt foarte mulți alcoolici

Europenii consumă mult alcool. Asta este concluzia la care au ajuns parlamentarii europeni. Ca să reducă porția de băutură, aceștia au luat în calcul scumpirea produselor alcoolice.

Comisia pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă Alimentară din cadrul Parlamentului European s-a întrunit miercuri  pentru a vota pe marginea unor întrebări adresate Comisiei Europene de către șase europarlamentari pe tema strategiei referitoare la industria alcoolului. Potrivit documentului, Parlamentul ia în calcul posibilitatea adoptării de către statele membre a unui preţ minim la alcool, care să descurajeze consumul, scrie economica.net.

Măsură propusă de Marea Britanie de trei ani

O astfel de măsură a fost propusă în Marea Britanie, încă din 2012, de către premierul David Cameron, dar măsura nu a intrat în vigoare ca urmare a presiunii venite din partea producătorilor.

Premierul britanic a propus un preţ minim de 40 de pence, adică aproximativ 2,1 lei pe unitatea de alcool (o bere are circa doua unități).

Alcoolismul, a doua cauză de îmbolnăvire

Conform statisticilor oficiale ale UE, consumul excesiv de alcool generează costuri estimate la 155,8 miliarde de euro în Europa.

În plus,  alcoolismul este cea de-a doua cauză de îmbolnăvire legată de stilul de viață în Europa, fiind un factor de risc pentru peste 60 de boli cronice, printre care se numără hepatita alcoolică și pancreatita cronică alcoolică și aproape toate celelalte boli digestive și tipurile de cancer, diabet, boli cardiovasculare etc.

Totodată, abuzul de alcool provoacă anual 3,3 milioane de decese în lume.

Un studiu al OMS, dat publicităţii anul trecut, România ocupă al cincilea loc în topul ţărilor cu cel mai mare consum de alcool pur pe cap de locuitor, mai scrie economica.net.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net